Bloggar > Jespers blogg > Löpning....

Löpning....

Efter en noggrann frukost blev det idag buss Örebro - Ånnaboda (igen). Denna gång utan en fullpackad ryggsäck som bagage, som jag brukar. Utan det enda som var med var ett vätskebälte. Efter att  ha lyssnat klart på Ring P1 så började jag löpa, fint väder och lätt medvind. Följde stora vägen till Latorp, sedan banvallen hem. På en åker längs vallen kacklade ett hundratal sångsvanar, våren är här.

Sträckan blev cirka 20 km/två timmar, en riktig skön löpning i lugnt tempo. Nästa gång tar jag bussen åt något annat väderstreck och löper hem....

Inlagt 2011-03-25 13:43 | Läst 5715 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2011-03-25 18:37   äventyrssugen
Efter en vinter när man har halkat runt på snö och is kan det verkligen börja suga i benen när det torkar upp på asfalten. En nytändning att ta vara på.
Själv får jag ta det lite lugnt eftersom jag är "konstig" i ena foten. Försöker intala mig att det INTE har att göra med framfotalöpningen eftersom mina beställda Fivefingers just har kommit och ligger och väntar på att få provas.
Det låter kul att ta bussen bort och springa hem. Då får man lite nya möjligheter.
Funkar dock inte så bra här. Vi har bara buss åt ett håll:-(
Två mil på en vanlig löprunda impar+++
 
Svar 2011-03-26 09:33   thegedd
Visst är det behagligare att löpa nu, gillar dock att springa på olika underlag. Och du "måste" göra en recension när du testat Fivefingers, vore intressant.
"Då får man lite nya möjligheter." Absolut, inför varje löp försöker jag ändra rutt, blir lätt uttråkad.
Alltsedan jag ändrat kosten har uthållighet och ork blivit bättre och bättre (kilona rasat), är ärligt talat "själv förvånad". Utesluter mjölk, bröd, pålägg, ris, pasta, potatis, godis, chips. Istället blir det mycket kyckling, fisk, kött, grönsaker, frukt, ägg etc....
 
2011-03-26 15:57   äventyrssugen
Det var en hård kost. Bröd skulle jag aldrig klara mig utan någon längre tid. Smör på slutade jag dock med för fem år sen och saknar inte alls. Kör ofta med ett hemmamixat pålägg av div. nötter och sesampasta.

Glöm inte att ta ett och annat pass för bålstabiliteten. Några sittups och lite annat är aldrig fel när man löptränar.
 
Svar 2011-03-26 19:31   thegedd
Det är "rätt kost" för oss människor. Sedan är jag inte fanatisk (följer nitiskt) vad gäller detta, men inte långt ifrån. Mycket tack vare positiva resultat....
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in

Tips!