Spelar mycket schack....

Användarnamn: thegedd

Intressen: Friluftsmat, Expeditioner, Fiske, Vandring, Långfärdscykling, Litteratur, Navigering, Foto

Mer på profilsidan


Kategorier:


Gotland runt på cykel !

Denna tur började med två fina dagar igenom Närke och Södermanland. På färjan över ifrån Nynäshamn satt jag förväntasfull och planerade, när så land var i sikte så pirrade det lite extra i magen, precis så det ska vara. Väl av färjan började jag med att titta närmare på ringmuren, blev imponerad av att den är så välbevarad. Innanför Visbys murar strövade jag runt på kullerstenarna i de ibland trånga gatorna och sög in den medeltida atmosfären. Kyrkoruiner samsas med sten och trähus - ibland allt det moderna.

 

 

Vidare norrut igenom jordbrukslandskap och barrskog - kargiga hällmarker - grusvägar växlade med asfalt. Ibland dök vattnet upp vid min sida och blev en närmare följeslagare. Det tog några dagar innan jag var på Fårö för att beskåda raukerna.

 

Längs vägen skrek de färgglada blommorna ut sin lycka efter de fått slagit ut, fåren som vilade eller betade.

 

 

Att hitta tältplats för natten var inga problem och träffade även på andra cyklister.

 

Blev hela tiden fascinerad av öns ansikten vad gäller historik och bevarandet av detta. Stötte ständigt på skyltar om något intressant.

 

 

Färden gick vidare förbi vackra Kättelviken och ner till Hoburgen, där vände jag mitt ekipage upp till Visby och cirkeln var sluten. Resan avslutades med färja över till Oskarshamn, sedan igenom Småland, Östergötland och slutligen Närke.

Det är svårt att ej tycka om Gotland med allt vad som erbjuds för en nyfiken resenär, som vanligt lägger sig vemodet över en när färden är slut, långa som korta. Som tur är blir jag aldrig fullärd....

Jag har nu långfärdscyklat i ca: 46000 km varav ca: 4000 km i Sverige. Drivkraften då som nu ligger i nyfikenheten om vad som döljer sig bakom nästa krön....livets färd går vidare....

 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2008-06-26 15:21   Håkan Friberg
Vackra bilder. Jag blir nyfiken på mer text. Kan det komma?
 
2008-06-26 16:32   Annicas fjällängtan
Jag har varit på Gottand många gånger.En fantastisk ö somman alsrig kan få nog av,
 
2008-06-26 17:28   xtrem
Härliga bilder..!
Jag ska oxå till Gotland och cyklar från Norrköping v31. Jag har aldrig varit där, men det ser ju riktigt trevligt ut. Hoppas att det blir bra cykelväder... Ingen motvind, tack.
 
2008-06-27 07:26   peter1969
Jättefina bilder, kort och koncis text som dock väcker nyfikenheten på mer information.
 
2008-06-27 10:51   thegedd
Mer text kommer, uppskattas mycket !
 
2008-07-16 16:55   Kia.M78
Jag tänkte cykla på Gotland nästa sommar med familjen. Hur många dagar cyklade du runt? Cyklade du hela Gotland runt? Tips?
Kia
 

Läs mer i bloggen

Home away from home

För två veckor sedan köpte jag en cykel för blott 340 kr, ja ni läste rätt. Denna har jag enbart tänkt använda för småturer hemmavid. Igår blev det så dags för en liten sväng för att testa cykeln.

Färdväg och cykeln höll bra.

On the edge...

Det är valtider och samtidigt består ju också livet av massor av val...Should I Stay or Should I Go...

Det har varit alldeles för lite friluftsliv för mig de senaste månaderna. Jag tycker i och för sig att det varit för varmt för detta, har dock simmat en del i Ånnabodasjön under Juni, Juli och Augusti. I helgen blev det i alla fall en liten dagstur väster om Örebro. Och nu får det gärna bli höst och temperaturfall så att man får lite mer lust till övernattningsturer. Och kanske då också ett eller annat blogginlägg.

Hjulen rullar vidare

Det har ytterligare blivit två mindre turer på cykel i mina hemmatrakter. Och detta får väl då bli en förlängning på mitt förra inlägg Två små turer på två hjul

Färdväg 1 (246 km): Örebro - Nora - Striberg - små grusvägar till Grythyttan (övernattning) - Hällefors - Silvergruvan - små grusvägar till Älvsjöhyttan - små grusvägar till Kopparberg - Stjärnfors (övernattning) - Guldsmedshyttan - Mårdshyttan - Nora - Örebro


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.