Här lägger jag bilder och dokumentation från några turer jag gjort.

Glad skåning som bor i Östersund.

Har tidigare bott i Uppsala, Lund, Malung och lite utomlands. Jobbar med naturvägledning. Utbildad naturguide på flera sätt och är aktiv som sådan ibland också.

Bilder, filmre och text från min turer lägger jag i blogg eller på https://www.facebook.com/per.sonnvik/photos_albums

Användarnamn: personnvik

Intressen: Alpinism, Fågelskådning, Klättring, Friluftsmat, Expeditioner, Fiske, Vandring, Jakt, Långfärdscykling, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Litteratur, Mountainbike, Bär & svamp, Orientering, Paddling, Foto, Ridning, Löpning, Segling, Utförsåkning, Resor, Familjen, natur, miljö, dans och släktforskning.

Mer på profilsidan


2024:
April, Maj, Juni, Juli

2019:
Maj

2018:
April

2016:
April, Maj

2015:
April, December

2014:
September

Familjepaddling på Sännån för Friluftsfrämjandet

Vi var två familjer som tillsammans höll i en organiserad kanadensarpaddling för Friluftsfrämjandet 26 maj. Vi paddlade Sännån, som ligger öster om Bräcke. Ån rinner stillsamt med sitt klara vatten genom skogslandskapet. Vi hade en lång lunchpaus vid Skåsjön. En riktigt fin dag blev det, med många nöjda deltagare.

Ån har ett väldigt klart vatten och rinner stillsamt längs skog och myrar.

På Skåsjön tog vi en lång paus för lek, lunch och Morsdagsfika.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2024-05-29 22:58   OBD
Tycks ha varit en fantastiskt fin tur.
Härliga bilder!
 

Läs mer i bloggen

Slovenien och Kroatien 20-28 juni 2024

18-30 juni var jag på en resa till Slovenien och Kroatien. Jag åkte tåg hemifrån till Slovenien, där jag vandrade under fyra dagar i Julianska alperna. Sedan fick jag skjuts till norra Kroatien där jag gick en kurs fem dagar. Efteråt blev det tåg hem. Här har jag lagt upp lite bilder om mina vandringar och naturupplevelser. Inför vandringarna i Slovenien hade jag noga valt ut några turer från en guidebok. Jag var ute efter fina naturupplevelser med växter, fjärilar och utsikt och ville undvika att lägga tid på svårare vandringar som skulle innebära klättring.

Skärgårdspaddling i Näkten med familjen

Det här blev en kul tur med familjen i två kanadensare. Vi tältade på en liten ö, utforskade några till, åt god mat och hade det allmänt bra. 7-8 juni.

Kanadensarpaddling med tält på Svartsjöarna

Det gick 23 dagar mellan att jag skejtade med skidor på sjön och att det var varmt badvatten i den. Det blev en fin solopadddling med tältning på Svartsjöarna 24 och 25 maj. Mycket fågel och en del fina insekter. Och några sköna bad. Området är en pärla nära Östersund.

När familjen gav sig hemåt fortsatte jag i min kanot med att paddla på de spegelblanka vattenytorna för att njuta av fågelsång och vackra vyer. 


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.