Här lägger jag bilder och dokumentation från några turer jag gjort.

Glad skåning som bor i Östersund.

Har tidigare bott i Uppsala, Lund, Malung och lite utomlands. Jobbar med naturvägledning. Utbildad naturguide på flera sätt och är aktiv som sådan ibland också.

Bilder, filmre och text från min turer lägger jag i blogg eller på https://www.facebook.com/per.sonnvik/photos_albums

Användarnamn: personnvik

Intressen: Alpinism, Fågelskådning, Klättring, Friluftsmat, Expeditioner, Fiske, Vandring, Jakt, Långfärdscykling, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Litteratur, Mountainbike, Bär & svamp, Orientering, Paddling, Foto, Ridning, Löpning, Segling, Utförsåkning, Resor, Familjen, natur, miljö, dans och släktforskning.

Mer på profilsidan


2024:
April, Maj, Juni

2019:
Maj

2018:
April

2016:
April, Maj

2015:
April, December

2014:
September

Skärgårdspaddling i Näkten med familjen

Det här blev en kul tur med familjen i två kanadensare. Vi tältade på en liten ö, utforskade några till, åt god mat och hade det allmänt bra. 7-8 juni.

Blå plupp är vår tältplats.


Det blev mysigt häng vid en liten brasa på kvällen.

Barnen ville paddla med min enpersons-kanadensare. Här Emil.

Här paddlar Siri.

Det började blåsa lite mer men vi paddlade över fjärden till Lerön. Där såg vi fiskgjusar. Mäktiga fåglar!

Tack vare en geocache på Lerön hittade vi denna grotta där en fattig familj bott på 1800-talet. Det är lätt att tänka sig in i misären.

Förmodligen sovdelen i grottan.

Det blev lunch på Krokön. 

Siri hittade denna larv. Jag försöker ta reda på vad den ska bli.
Vi spanar efter små insekter och fiskar i en varm vik på Krokön.


Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2024-06-08 22:52   OBD
Kan det bli en bättre familjetur?
Nej, jag tror inte det.
 

Läs mer i bloggen

Familjepaddling på Sännån för Friluftsfrämjandet

Vi var två familjer som tillsammans höll i en organiserad kanadensarpaddling för Friluftsfrämjandet 26 maj. Vi paddlade Sännån, som ligger öster om Bräcke. Ån rinner stillsamt med sitt klara vatten genom skogslandskapet. Vi hade en lång lunchpaus vid Skåsjön. En riktigt fin dag blev det, med många nöjda deltagare.

Kanadensarpaddling med tält på Svartsjöarna

Det gick 23 dagar mellan att jag skejtade med skidor på sjön och att det var varmt badvatten i den. Det blev en fin solopadddling med tältning på Svartsjöarna 24 och 25 maj. Mycket fågel och en del fina insekter. Och några sköna bad. Området är en pärla nära Östersund.

När familjen gav sig hemåt fortsatte jag i min kanot med att paddla på de spegelblanka vattenytorna för att njuta av fågelsång och vackra vyer. 

S:t Olavsleden

Denna pilgrimsled har länge lockat mig och nu har jag börjat springa på den. Det känns som en lagom utmaning att lite då och då springa delar av den och samtidigt får jag uppleva ett varierande natur- och kulturlandskap. Praktiskt nog ligger det fler järnvägsstationer längs leden vilket underlättar logistiken.

6 juni blev det en fin tur på S:t Olavsleden. Jag sprang mellan Mörsil och Nälden. Alltså mot den tilltänka riktningen, vilket gör att man behöver vara extra uppmärksam var leden viker av. För att skyltarna och markeringar är uppsatta så att de ska ses från andra hållet.


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.