Om att bygga tält, och diverse funderingar kring att vara en halvlat medelsvenssonfrilufsare med längtan efter friheten, lugnet och njutningen, snarare än strapatserna.

Har börjat bli vuxen och lärt mig att uppskatta naturen och dess oerhörda rikedomar mer och mer. Jobb, barn och andra intressen inkräktar dock ganska mycket på den lilla tid man har, så jag kommer inte ut så ofta som jag skulle vilja. Har blivit mycket inspirerad av "Fjäderlätt vandring" av Jörgen Johansson.
Drömmer just nu om att vandra genom Liechtenstein, i Slovenien och i Norge.
Jag har också fastnat i Gör-det-själv-träsket. Det är ju roligt både att skapa, och om detgår, spara pengar på att göra själv istället för att köpa dyra märkesprylar. Har under vintern 2007-08 lyckats sy mitt eget lilla tvåmanstält, och är mäkta stolt. Under kommande vinter kanske det blir en lättviktsryggsäck. Vi får se.

Användarnamn: Öhrnell

Intressen: Friluftsmat, Fiske, Vandring, Foto, Utförsåkning, Resor, Styrdans, släktforskning, gör-det-själv

Mer på profilsidan


Generat stolt...

Jag hade nöjet att vara inbjuden till ett mycket trevligt bröllop i helgen. Märkligt att man lägger ner så mycket tid och energi på att vårda och tejpa sina fötter när man ska till fjällen - samtidigt som man utan att blinka går på fest i högklackade lacksandaletter, dansar sig blå och kvider lätt när skinnet går sönder strax ovanför stortånageln och bak på hälen. Men nu är man åtminstone så rutinerad att man har med sig plåster i lilla festväskan...

Som brukligt är på bröllop nuförtiden, hade brudparet bemödat sig om att skriva en liten beskrivande rad om varje bröllopsgäst i programmet. Ni vet sådär så att man ska ha något passande samtalsämne om man inte känner sin bordsherre. Döm om min förvåning när jag karaktäriserades som en "person med populär blogg" och att jag rör mig i "lättpackningskretsar". Och jag som trodde att Utsidan var en obskyr site för enbart invigda.

Tack brudparet. Ni stärkte mitt ego! Vi får se till att stämma träff ute i blåbärsskogen inom en snar framtid.

(Plåstren är nu ersatta med Leukoplast så att jag skulle klara av att gå till jobbet i morse.)

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2009-08-17 21:30   greenjuice
:-) Ja, jag tror att man förbereder sig ordentligt när man ska bege ut på någon tur....Men på hemmaplan tenderar man att slarva mer...Det är du inte ensam om...Jag gör också det ibland...
 
2009-08-18 06:10   Håkan Friberg
Jag känner igen mig... ja, inte när det gäller skavsår av högklackade öacksandalöetter, men det där med generad stolthe....
Tack för tipset - igen.
 
2009-08-18 14:04   kamera
Populär blogg.
Den är alltid uppdaterad och trevlig att läsa. Vistas man på utsidan så läser man den.
Ta åt dig av berömmet, den är bra.
 
2009-08-18 15:32   peter1969
Finns det någon som känner dig på något annat sätt än genom Utsidan?
Menar du att det finns något utanför Utsidan?
Jag som trodde att Utsidan var allt!
 
2009-08-18 16:21   storschan
självklart läser jag bloggen! annars har jag ju ingen aaaning om vad du pysslar med!
 
2009-08-18 16:39   Öhrnell
Jag bara tackar och bugar. Ska försöka komma in med nåt nytt inom kort.
 
2009-08-21 20:41   BrittMarie
Så som jag "känner" dej kan jag ju inte säga annat än att det var en mycket träffsäker presentation av dej!
 

Läs mer i bloggen

Tänk att vintern var så viktig

Äntligen sportlov! Dags för årets viktigaste ledighet, med vita fjäll, vida vidder, och bilen som får stå orörd en hel vecka. Exotiskt så det förslår, och definitivt något vi behöver för att ladda batterierna. I år kändes det extra viktigt att få detta tillfälle till friluftsliv och vila, med tanke på hur sanslöst usel vintern varit. Fjällresan till nyår blev inte av på grund av snöbrist. Istället satt vi och hörde ösregnet smattra mot taket. Det blev pussel istället för skidor.  Trekaffe istället för bastu.

Men det gjorde trots allt inte så mycket. Man kunde tåla att inte få testa längdskidorna trots att man blev sporrad av de svenska damernas framgångar i Sotji. Det gick att leva med att man inte ville ge sig ut och ta en kvällspromenad i regnet och slasket.

För och nackdelar med vackert väder

Vädret i fjällen var fantastiskt under sportlovet.  Solen strålade från klarblå himmel och skidbackarna var perfekta.

Det var därför med viss vånda jag i början av mars loggade in på Facebook och såg alla vänners underbara sportlovsbilder medan jag själv var kvar i stan och jobbade. Med så härligt sportlovsväder, hur stora var då chanserna att påsken också skulle bli fin? Med tanke på min vanliga tur - närmast försumbara!

Solig påsk och mullrande sjö

Vid vissa tillfällen har man bara sanslöst tur med vädret. Som den här påsken till exempel. Efter den onaturliga värmeböljan i mars var man ju fullt inställd på att det skulle vara otänkbart att ge sig ut på isen i stugan för att pimpla. Men se det var inga problem! Hela borren gick åt, så man behövde inte alls vara skraj för att trampa igenom. Och snön var hård och lätt att gå på.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.