Bloggar > britts blogg

britts blogg

vandring,paddling och annat friluftsliv

Paddla i åska,internetabstinens,Zen-löpning,viktnördande och första dag på jobbet

Åter på arbetet efter 4 lediga veckor,ännu mycket lugnt här vilket känns bra,mjukstart.

Vår laddare till internet-grejen tålde inte vara utan ström utan avled i vanlig ordning,grav nät-abstinens,tänkte hur var det på jorden innan internet;jag har ju trots allt levt större delen av livet utan,konstigt nog,inget läsa,inget söka,inget skriva.

Ordnat upp i mapparna bland alla mina bilder jag har på datorn,alltid kul att titta och minnas.

Lördages paddeltur inleddes i sol och hetta och övergick till att paddla nära land pga åskan,kraftigt regn och rejäla vågor.Kul,tyckte jag,paddling är den enda ute-aktivitet som går bra i sämre väder.

Igår em provade jag Zen-löpning,inspirerad av artikel i Outside (en tidning som verkar ta sej).

Sen-löpning(dvs sakta,stelt,komma fram senare) är det jag vanligtvis utför flera ggr i veckan år ut och år in.

Jag har inte varit riktigt bra att springa sen jag var 15 år med F1-motor i ultralätt kaross.

Nå detta att slappna av,jaga tyngdpunkten och tänka på bålstabiliseringen och ta steget från fotsulans mitt snarare än häl kändes bra mycket lättsammare än det gjort i sommar.

Inte stel och öm i kroppen på samma sätt som brukligt.

Inhandlade en digital köksvåg och sen hamnade min packning på vågen,en sak i sänder.

En kollega kom förbi och undrade vad jag gjorde,av förståeliga skäl,alltså spelar det nån roll att veta att min knallröda ull-Tshirt väger 1hg,mini-prov mascara+ögonpenna 12 gram?Jo ska de bäras med eller inte (om man inte har grejer liggande vid målet).

Trangia27 är f.ö en väldigt väl fungerande rätt lätt lösning för två som inte kommer att bytas i första taget,men mitt "lätta enmanskök" är som jag misstänkt inte speciellt lätt,men enkelt och stabilt och tar lite packplats.

Drömmer om ny sovsäck,med hel dragkedja nästa säsong,i år kör jag samma.

Denna lågtryckssommar har vi ändå haft god tur med väderguden på våra turer i fjällen,och hoppas på finväder senare när vi åter har en ledig vecka,då jag hoppas min riktiga "fjällupplevelse" ska bli av.Runt Pårte och Luottolako i finväder (i ogästvänligt skitväder har jag redan varit där,i strålande väder har jag skådat ut över området från Pårtetoppen).

Och gamle far vill till hemligjaur och fiska,,få se om det också går att göra i år.<Sist vi var där var vädret strålande och fiskarna extremt nappvilliga.

"jag drar upp en till,men sen badar jag en stund innan jag tar en till",så var det.Då.

 

 

Postat 2007-07-30 08:35 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Tekniska och kunskapsmässiga förhinder

Här sitter jag och tvingas tjuvhålla på vandringsberättelser och bilder pga min brister i datorhatering,men nån gång lär jag väl få in dom.Försökt få till det hela gårdagkvällen men inte..

Fortsatt mulet fuktigt varmt väder.Gått runt sjön tillsammans med min sambo och vår kära gamla hund,som jag tycker förtjänar lite uppmärksamhet,en nu 12,5 år gammal Cavalier king Charles som varit en trogen träningskompis både när man sprungit,åkt skidor och simmat,sen ett par år konstaterat hjärtfel av värsta slag,men ändå glad och aktiv,vill alltid följa med,men nu är det hon som bestämmer takten.

Börjar vara dyr i drift med medicinerna (inga högkostnadskort här inte),men så länge hon mår någorlunda så..Idag har hon i alla fall simmat,plockat pinnar,gjort lite rusningar efter fåglarna på gården.

Våra pojkar lärde henne "dyka" och ta upp sten från botten,när vi var på en strand utan roliga pinnar att hämta.Sen undrar jag om hon är den enda cavaliern som varit uppe på Vallespiken i Kvikkjokk.

jag sitter ute i bersån och skriver,det regnar frön från träden så hela tangentbordet blir fullt.Parasoll upp!Lätt undersysselsatt men avkopplad.

.

Postat 2007-07-28 12:08 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

provblogg

Så ska jag prova blogga och inte bara skriva på utsidans forum.Sista fredagen denna semestermånad.Hunnit ut på några fjällturer,men i helgen blir jag nog hemma,rätt regnigt väder.

En simtur i sjön på morgonen,riktigt varmt.Skulle ut och paddla sen,men det kom världens åskväder,så jag satt i bilen,läste en tidning,kokade kaffet på gasköket och åt upp min marsipangotte allt medans regnet vräkte ner.

Bara åka hem igen,sen blev det uppehåll så jag kunde ta min paddeltur,mörka moln med solen lyste varmt,skönt ta i ordentligt med överkroppen efter allt gående.

Postat 2007-07-27 20:05 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook
Visste du att som Plus-medlem på Utsidan kan du dölja (nästan) alla annonser? Läs mer om Plus