Skriver om allt som jag gör och möter i vår natur

Fågelintresserad naturmänniska. Tack vare min familj så blir det alltid några längre utflykter varje år också. För det mesta blir det en tur med havskajak runt kristihimmelsfärd varje år. En fjällvandring per år är numera också obligatorisk.
Har på senare tid börjat fotografera allt mera. Än så länge på ett tidigt nybörjarstadium med fotograferingen, men blir bättre allt efter att tiden går.

Skulle ni vilja titta på lite bilder jag tar så är ni välkomna att titta in på min hemsida: www.magnusfriberg.com

Användarnamn: -friberg-

Intressen: Fågelskådning, Fiske, Vandring, Paddling, Foto, sport o då framför allt fotboll.

Mer på profilsidan


Dag 1 Trepassleden, V.Bossosglaciären och Moarhmmamassivet

Efter 21h tåg och bussresande så var vi äntligen framme i Nikkaloukta och kunde börja vår vandring. Under hela resan hade det inte fallit en droppe regn vad vi sett, men efter bara dryga kilometerns vandring så var regnkläderna tvugna att åka på för första gången. En bit in i björkskogen på väg uppför öster om Gármasbákti så upphörde regnet. Då kom istället MYGGEN! Syns alla myggen?
Syns alla myggen? 

Det var tur att regnkläderna var på för dom behövdes verkligen som skydd mot dessa blodtörstiga små kryp. Vi kom bara 6-7km(vi började gå först vid 17:00) innan vi valde att slå läger. Orken fanns inte riktigt för att ta sig längre, plus att klockan började bli ganska mycket. Lägerplatsen blev vid dom första sjörna man möter på väg upp på Cievrračohkka.

Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 

Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...