Vin till gryta!

Vad för vin använder ni i grytor? Jag har testat per morbergs nya zinfandel och den passade väldigt bra till en gryta med högrev. Tipsa gärna om andra mustiga viner!
 
man kan använda ett liknande vin man tänker dricka till rätten.. du verkar dock föredra smakrika, kraftiga och en aning onyanserade viner.. om jag var du så skulle jag utforska malbec i sydamerika, shiraz i australien för att nämna några.. dock aldrig något med en kändis på flaskan.. väljer man ett enklare vin i glaset så kan man med fördel använda samma i grytan. var inte rädd att testa portvin eller maderia heller..
 
Men -patric- om jag tänker dricka brännvin till maten ska man då ha skattefritt i grytan?

I övrigt tycker jag att man kan kosta på sig ett gott vin till grytor, det gör skillnad! Det är svårt att ge tips utan att veta mer. Allt beror ju på resten av ingredienserna. Och som sagt, skulle inte köpa nåt för att det var en betakändis på.
 
vad menas att kosta på sig ett gott vin i en gryta, jag har inga problem med att lägga någonstans mellan 100-200 kr på ett vin i en bra gryta, jag är dock beredd att lägga avsevärt mer i glaset.. men jag misstänker att vi menar samma sak, häll ingen skit i maten, en stor del av resultatet bygger på råvarorna..
 
Som nån svensk kock sa (kan det vara Nils Emil kanske?), Häl inte i maten det du inte är beredd att hälla i strupen. För många köper "matvin". Sen är jag överens, har kanske lite olika övre gränser för strupen och grytan.

Men tex en Bolognese ska ha en kraftig italienare i sig, en fransk köttgryta mår så bra av en Bourgogne osv.
 
Men -patric- om jag tänker dricka brännvin till maten ska man då ha skattefritt i grytan?

I övrigt tycker jag att man kan kosta på sig ett gott vin till grytor, det gör skillnad! Det är svårt att ge tips utan att veta mer. Allt beror ju på resten av ingredienserna. Och som sagt, skulle inte köpa nåt för att det var en betakändis på.

Du kan ta samma vin i maten som du har i brännaren.
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.
Säger som Keith Floyd: använd det bästa vinet ni har till grytan...det går ju bara ett par deciliter dit ändå och resten får kocken...
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips