Vin till gryta!

Vad för vin använder ni i grytor? Jag har testat per morbergs nya zinfandel och den passade väldigt bra till en gryta med högrev. Tipsa gärna om andra mustiga viner!
 
man kan använda ett liknande vin man tänker dricka till rätten.. du verkar dock föredra smakrika, kraftiga och en aning onyanserade viner.. om jag var du så skulle jag utforska malbec i sydamerika, shiraz i australien för att nämna några.. dock aldrig något med en kändis på flaskan.. väljer man ett enklare vin i glaset så kan man med fördel använda samma i grytan. var inte rädd att testa portvin eller maderia heller..
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.
Men -patric- om jag tänker dricka brännvin till maten ska man då ha skattefritt i grytan?

I övrigt tycker jag att man kan kosta på sig ett gott vin till grytor, det gör skillnad! Det är svårt att ge tips utan att veta mer. Allt beror ju på resten av ingredienserna. Och som sagt, skulle inte köpa nåt för att det var en betakändis på.
 
vad menas att kosta på sig ett gott vin i en gryta, jag har inga problem med att lägga någonstans mellan 100-200 kr på ett vin i en bra gryta, jag är dock beredd att lägga avsevärt mer i glaset.. men jag misstänker att vi menar samma sak, häll ingen skit i maten, en stor del av resultatet bygger på råvarorna..
 
Som nån svensk kock sa (kan det vara Nils Emil kanske?), Häl inte i maten det du inte är beredd att hälla i strupen. För många köper "matvin". Sen är jag överens, har kanske lite olika övre gränser för strupen och grytan.

Men tex en Bolognese ska ha en kraftig italienare i sig, en fransk köttgryta mår så bra av en Bourgogne osv.
 
Men -patric- om jag tänker dricka brännvin till maten ska man då ha skattefritt i grytan?

I övrigt tycker jag att man kan kosta på sig ett gott vin till grytor, det gör skillnad! Det är svårt att ge tips utan att veta mer. Allt beror ju på resten av ingredienserna. Och som sagt, skulle inte köpa nåt för att det var en betakändis på.

Du kan ta samma vin i maten som du har i brännaren.
 
Säger som Keith Floyd: använd det bästa vinet ni har till grytan...det går ju bara ett par deciliter dit ändå och resten får kocken...
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips