Vin i ryggan?

Efter en väl genomförd dagsmarsch, när man har slagit upp tältet och maten börjar bli klar på gasolköket så kan jag tycka att det skulle vara väldigt gott om man kunde plocka fram lite vin ur ryggsäcken... vi brukar ofta återkomma till att det skulle vara gott med en kåsa vin när man sitter där och njuter av stillheten och omgivningarna... fast det ska helst vara när man har varit ute några dagar och då brukar det bli så att man prioriterar lägre vikt när man väl håller på och packar och vinet ställs då åt sidan igen. Handlar det hela tiden om att hålla nere vikten för att få en så behaglig vandring som möjligt, eller brukar ni offra (lägga till) lite vikt för att kunna unna er lite extra "lyx" på vandringen? Och vad tar ni med er för att "lyxa" till det i så fall?
 
Whisky följer så klart med. Det går åt mindre whisky än vin, det värmer bättre och är godare.
 
Vin/Brännevin

MikaelK; sa:
Efter en väl genomförd dagsmarsch, när man har slagit upp tältet och maten börjar bli klar på gasolköket så kan jag tycka att det skulle vara väldigt gott om man kunde plocka fram lite vin ur ryggsäcken... vi brukar ofta återkomma till att det skulle vara gott med en kåsa vin när man sitter där och njuter av stillheten och omgivningarna... fast det ska helst vara när man har varit ute några dagar och då brukar det bli så att man prioriterar lägre vikt när man väl håller på och packar och vinet ställs då åt sidan igen. Handlar det hela tiden om att hålla nere vikten för att få en så behaglig vandring som möjligt, eller brukar ni offra (lägga till) lite vikt för att kunna unna er lite extra "lyx" på vandringen? Och vad tar ni med er för att "lyxa" till det i så fall?


klart du skall unna dig lite vin eller brännevin o späda med koncentrerad JOKK tranbär, då känns det att man är i fjällen, även en god VSOP efter eller före maten är nog bara nyttigt
 
Dagsturer från basecamp/några dagars vandring/stugvandring: Vin till maten (Podium var det väl som slank ner förra säsongen).

Långa turer och/eller tung packning: En jamare till kvällskaffet (kanske Calvados?).

Vinter: Glögg!!:) Jäger funkar också.

Fast inget slår vinet till maten, kryddan upp vilken Blå Bandare du än tänkte tvinga ner:cool:

Lite stämningshöjare orkar man allt bära, hur mycket UL det än må vara. Är jag noga med vikten är det max 0,5 L som gäller.
 
Re: Vin/Brännevin

glanne; sa:
klart du skall unna dig lite vin eller brännevin o späda med koncentrerad JOKK tranbär, då känns det att man är i fjällen, även en god VSOP efter eller före maten är nog bara nyttigt

mmm... lät inte alls fel! Ska nog lämna lite plats i en sidoficka eller så!
 

Aktuellt

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.
Vin i platypus påsen är också en höjdare. Ser ut som om man kom direkt från blodgivningen :) Vill man spara vikt är ett tips att ta en rejäl sup VSOP direkt då tältet blivigt uppslaget ( på tom mage). Sitt och njut av tillvaron tills "lillhöjdaren" lagt sej och gör maten sen. Suveränt avslut på dagen.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips