Vilket lätta kök steker man bäst med?

(postade fel)


Vilket lätta kök steker man bäst med?

--------------------------------------------------------------------------------

Har tröttnat på att inte kunna laga mat ordentligt och vill ha ett kök som man kan steka fisk med osv.

Som det är nu har jag ett Trangia Duosall 25 med gasbrännare och en pocketrocket som jag använt titanuim trangia 27 till.

Ett spindelkök borde väl inte vara så stor skillnad då pannan kommer så nära lågan ändå vilket medför att det lätt bränns vid?

Jag har då kommit fram till att antingen köpa ett eta power eller någon av de mindre nya trangia 27 typ den med teflon då tyvärr mitt titaniumstekpanna (som endast fanns separat) inte går att använda till 25 vindskyddet. Jag är osäker om titaniumpannan ens går att steka med på ett vettigt sätt på någon kök?

Jag har läst lite omdömen på de nya trangia köken som säger att det sååååå lätt bränns vid även i de nya trangia köken, en pratar om missfärgning av sitt nya HA och reklamerar den...

Eta power verkar ha nackdelen att att det är noll vindskydd vid stekning....?
Jag är dessutom tveksam till den höga verkningsgraden då jag i alla fall fick stora bubblor efter tre minuter på trangias gamla brännare med 1 liter vatten och titankastrull. Sen kanske det drar mera vad vet jag?

Vad säger panalen? Ett 27-3 UL där jag kör titankastrull?

Någon som vet vad
Spritbrännaren väger?
Vikt 27- UL kastrull? Någon som har testat det köket med gas?
 
Vill minnas att någon sågade titankastruller med avseende på förmågan att sprida värmen. Du får nog stabilare input här snart... :)
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Tyvärr blir nog stekförmåga och lättvikt lite motstridigt, eftersom bra stekning kräver tjockare gods för jämnare spridning av värmen = tyngre. En variabel till är lågans utseende, en bredare låga bör ge bättre möjligheter till jämn värmespridning.
 
Testade att koka upp 1 liter med duosal och titan. Med lock tog titanen ca 3 min och drog ca 7 gram gas på full effekt för att få större bubblor. Med duosal tog det ca 3.5 och drog ca 9 gram.

Någon som har koll på Eta powern?
 
Jag tror också att det är viktigare att välja ett kök med bredare låga, eller en mindre stekpanna.
 
Jag tror också att det är viktigare att välja ett kök med bredare låga, eller en mindre stekpanna.

Mange gode momenter, og alle går på effektiv varmespridning.
Man får arbete mer med en tunn panna, inte kjøre max output, og bevege både panne og mat.
Et lite triks; om man anvender konserves burk, så legg locket fra burken midt under pannen, og resultatet blir bedre. En flat sten gjør også nytte, men gasforbrukningen går upp.

dsk
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips