Veckotävlingen

Kan hajen vara en hågjel? Om det är samma namn på swe vet jag inte.
Mycket möjligt. Hågäl är den svenska stavningen (men samma fisk/namn).

Galeus_melastomus_Gervais-1024x324.jpg
 
Det är en vanlig haj att få inne på grundet. Den bet på en räka på
ca 25-30m. Fick långan på räka också.

men nu är långan på svartlistan inne i fjorden. Så därför fick den gå tillbaka.
 

Aktuellt

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.
Det är en vanlig haj att få inne på grundet. Den bet på en räka på
ca 25-30m. Fick långan på räka också.

men nu är långan på svartlistan inne i fjorden. Så därför fick den gå tillbaka.
”Vi har huvudsakligen sju arter av hajar i Norge och Skandinavien. Ingen av dem utgör någon fara för oss människor. De flesta trivs bara på större djup” lugnar oss Diana Zaera Perez vid Havforskingsinstituttet i Norge.

En av de kul sakerna med tävlingen är (tycker jag) att få lära sig andra arter än de man själv brukar fiska.
 
”Vi har huvudsakligen sju arter av hajar i Norge och Skandinavien. Ingen av dem utgör någon fara för oss människor. De flesta trivs bara på större djup” lugnar oss Diana Zaera Perez vid Havforskingsinstituttet i Norge.

En av de kul sakerna med tävlingen är (tycker jag) att få lära sig andra arter än de man själv brukar fiska.
Håkäring kan vara farlig… vid förtäring. Om man vill undvika trimetylamin behöver man koka flera gånger och därefter torka. Surhaj (hákarl) är lite speciellt, 🙂
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips