Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt. Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Det går att göra pannkakor på sojamjöl istället för äggpulver, men smaken blir lite annorlunda. Jag vet inte om det går att göra något som påminner om omelett. Sojamjöl finns på hälsokosthyllan.
/Olof
Det går ju också att göra eget: Knäck äggen. Väg. (För att veta mängden vatten att blanda med) Vispa hårt. Häll upp i form. In i ugn, 50 grader, ugnslucka på glänt. Låt stå tills torrt (15 timmar kanske). Kör i mixer för att göra till pulver. Väg igen.
Blanda ut med motsvarande mängd vatten som avdunstat.
Det ser för dj-a äckligt ut, men häll ner i stekpanna och förundras när det plötsligt omvandlas till en omelett!!!
Gränslandet är en av de största vildmarkerna i södra Skandinavien. Det ligger i hjärtat av vår stora halvö, så långt borta från havskusterna man kan ...
3 kommentarer
Mina fjällvandringar börjar alltid med en idé som mynnar ut i en tänkt rutt. Rutten hänger alltid ihop med en tänkt tidsplan, som innebär att dagarna ...
1 kommentar
I fredags hade vi varit gifta i 10 år. Det ville vi fira. Vi gifte oss i ett naturreservat utanför Uppsala, så ett firande i naturen skulle passa. Vi ...
Det här inlägget handlar om mina första åtta turer i Sarek. Hur allt började och hur vissa vägval kunde göras då men inte idag. Ni får läsa om och se ...
6 kommentarer
68 dagar, 125 000 höjdmeter och ett dagligt slit på 12–20 timmar – det är matematiken bakom en expedition som var lika delar uthållighetsprov som ett ...
1 kommentar
I somras gjorde jag en solovandring genom naturreservatet Kvikkjokk-Kabla fjällurskog. En fin tur i landets mest orörda urskog och vidare upp på det ...
6 kommentarer