Växthus-kor

var får folk sin fakta ifrån när de gäller kor o andra klöver djur. om de här med miljöfrågor om hur miljövänlig ska man var är ju upp till var och en ju. men sen att ta upp att djuren är skadlig för miljön är nog det knäppaste jag har hört sen ja föddes.

Djur fanns de långt innan människan kom ju.

Så den verkliga boven i miljöfrågor är och förblir människan i all oändlighet. vi är så girriga efter att ha rikedomar så vi förstör ju miljön efter makt o girighet.

om saningen ska fram så kommer ja äta klöverdjurs kött ovasett om de är kor som fiser ut metan eller en fisk som simmar i fjällsjöar o insjöar.
 
Är inte en viktig faktor i detta de energiförluster som uppstår för varje steg i näringskedjan? Alltså tror jag den ursprungliga frågan är för snävt ställd för att kunna ge ett relevant svar.

En ko förbrukar mycket energi under sin levnad och detta blir en förlust i systemet. Alltså är det effektivare att äta odlade grödor än att ge dessa till kon och sedan äta dess kött.
 
...fast det är ju dödandet som gör att det är lustfyllt att äta kött. Speciellt små barn. MOHAHHAHAHAAA...

Det är det jag har sagt hela tiden. Vi äter snart människofoder. Jag lovar. Proteinlösningar och pellets.
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

På två hjul genom Karelen: Grusvägar, bastur och möten för livet

Två irländska cyklister reser till finska Karelen för att utforska områdets “grå guld” – alla övergivna, slingrande grusvägar.
hehe.. det finns inte en sportmössa att vi kan fortsätta konsumera kött i den takten vi gör idag.. troligtvis så käkar vi syntetiserat kött inom en snarare framtid än vi tror..
 
Det finns en stor outnyttjad resurs idag, åtminstone här i mellansverige.
I framtiden när livsmedlen verkligen tryter så kan det bli så här:

-Vi övergår till att bli "sydsamer" eller fäbodbrukare.
Lövslyet växer så det knakar..skogsägarna hinner inte med att röja, vissa skogsplanteringar havererar och måste göras om.

-Vi planterar in sly-ätande kreatur..vanlig boskap kanske duger.
Kanske andra djur kan bli aktuella, t ex visenter.

Men först måste vi städa bort en del rovdjur...
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips