Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Vadfanken äter ni ??????
- Trådstartare peter1959
- Start datum
Om det blandas med askorbinsyra kan det bli någon sådan process, men det får någon kemist reda ut.Vad det inte natriumbensoat som blev till bensen i kroppen när det blanades med en annan ingrediens jag inte minns namnet på?
Lästips
ANNONS
Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken
STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.
Såsom nu boendes i the-US-of-A så har jag väldiga problem med maten, av likartad karaktär. Jag ska inte ondgöra mig så mycket över tillgången på mat och kosthållningen här, men brödfrågan kom upp i förrgår eftersom jag just flyttat. Sökte igenom den rätt stora mataffären, och hittade ett (1) enda bröd som var lite mörkare och lite kompaktare än allt det vita. Ta nu detta med en skopa salt; vi talar inte danskt rågbröd utan snarare nåt som i Sverige skulle säljas som "hälsobröd", dvs med lite mer fibrer än vanligt vitt vetebröd, och därför lite mindre uppjäst. Perfekt, en dag efter bakdag. Dyrt som f-n för att vara i USA, 25 spänn för en brödstump som jag beräknade skulle räcka till fyra frukostar, fem om jag snålar.
Idag, på den tredje dagen (fjärde efter bakdag) hittar jag brödet i en enda kaka av vitt mögel. Det ser ut som en bomullsförpackning exploderat i den hermetiskt tillslutna ziplock:en (pga kackerlackor, ni vet). Vad i helv-?
Nå, så i framtiden vet jag vilket bröd jag ska köpa. Det var inte värst gott, men det har iaf nån gång varit i kontakt med biologiskt material.
Idag, på den tredje dagen (fjärde efter bakdag) hittar jag brödet i en enda kaka av vitt mögel. Det ser ut som en bomullsförpackning exploderat i den hermetiskt tillslutna ziplock:en (pga kackerlackor, ni vet). Vad i helv-?
Nå, så i framtiden vet jag vilket bröd jag ska köpa. Det var inte värst gott, men det har iaf nån gång varit i kontakt med biologiskt material.
Såsom nu boendes i the-US-of-A så har jag väldiga problem med maten, av likartad karaktär. Jag ska inte ondgöra mig så mycket över tillgången på mat och kosthållningen här, men brödfrågan kom upp i förrgår eftersom jag just flyttat. Sökte igenom den rätt stora mataffären, och hittade ett (1) enda bröd som var lite mörkare och lite kompaktare än allt det vita. Ta nu detta med en skopa salt; vi talar inte danskt rågbröd utan snarare nåt som i Sverige skulle säljas som "hälsobröd", dvs med lite mer fibrer än vanligt vitt vetebröd, och därför lite mindre uppjäst. Perfekt, en dag efter bakdag. Dyrt som f-n för att vara i USA, 25 spänn för en brödstump som jag beräknade skulle räcka till fyra frukostar, fem om jag snålar.
Idag, på den tredje dagen (fjärde efter bakdag) hittar jag brödet i en enda kaka av vitt mögel. Det ser ut som en bomullsförpackning exploderat i den hermetiskt tillslutna ziplock:en (pga kackerlackor, ni vet). Vad i helv-?
Nå, så i framtiden vet jag vilket bröd jag ska köpa. Det var inte värst gott, men det har iaf nån gång varit i kontakt med biologiskt material.
Är det inte enklast att du bara ger upp och äter frulle, lunch, middag och kvällsmäl på mackedonkan?
Jo, men jag är inte van vid de enkla lösningarna. Isåfall vore jag vid det här laget bankir. Eller bankrånare.
Standardfrukosten på "hotellet" där jag bodde innan var doughnuts (med glasyr) och koffeinfritt kaffe (vaaarrrrffföööörrrr?!?!?!?!). Ett par alternativ var fabrikspressade våfflor med sirap, eller förstås rostmacka med sylt och jordnötssmör. Jag tog det sista alternativet i brist på annat. Hur skulle du gjort? McD?
Standardfrukosten på "hotellet" där jag bodde innan var doughnuts (med glasyr) och koffeinfritt kaffe (vaaarrrrffföööörrrr?!?!?!?!). Ett par alternativ var fabrikspressade våfflor med sirap, eller förstås rostmacka med sylt och jordnötssmör. Jag tog det sista alternativet i brist på annat. Hur skulle du gjort? McD?
Nä skulle nog försökt handla mig en youghurt eller nåt på stan... men kaffet jag fick i NY var faktiskt inte helt äckligt eller odrickbart 
Standardfrukosten på "hotellet" där jag bodde innan var doughnuts (med glasyr) och koffeinfritt kaffe (vaaarrrrffföööörrrr?!?!?!?!).
Borde det inte heta "koffeinlöst"?
Ulrika: Själlöst?
Öringen: Du har rätt, det amerikanska kaffet har hittills lyst med sin frånvaro (...the similarity between american coffee (beer?) and making love in a canoe? It's all fucking close to water.) Men deras koffeinrädsla blir så uppenbar (tidningar, TV etc samt förekomsten av t ex koffeinfritt grönt te...) när man tänker på vad de äter i övrigt.
Öringen: Du har rätt, det amerikanska kaffet har hittills lyst med sin frånvaro (...the similarity between american coffee (beer?) and making love in a canoe? It's all fucking close to water.) Men deras koffeinrädsla blir så uppenbar (tidningar, TV etc samt förekomsten av t ex koffeinfritt grönt te...) när man tänker på vad de äter i övrigt.
Jag hade en äldre vän som alltid hade duk, kakburk och Bernadotte designad thermos med sig ut i skogen till fat etc. Trevligt men en packning till som han dock bar mellan bilen och matplatsen.
Min far envisades med att ha bord och stolar med om det var rimligt avstånd till väg... så gjorde min gamla kvartermästare också. När jag jobbade utomlands bidrog jag själv alltid med duk och ljus. Civilisation i obygder kan vara mycket betydelsefull.
Men tom skräpmat får man inte servera andra ute i skogen eller på berget. Det skall vara bra råvaror och bästa möjliga tillagning... Helst med både ögats och gommens njutning förutom ett bra näringsvärde.
Så mitt råd blir tänk om!
//J
jag kan inte mer än hålla med.. det finns en historia jag läste i den tibertanska livs och dödsboken(den lite softare versionen av Bardo thödol) om en munk som hittade 2 pengar, för den ena pengen köpte han bröd, för den andra köpte han en blomma.. brödet för att överleva, blomman för att vilja leva..
Grundfrågan
kan annars utläsas som
Vafför lever vi?
//J
kan annars utläsas som
Vafför lever vi?
//J
Hur är det fatt J? Känner du dig särskilt filosofisk eller är du bara på dåligt humör över vädretGrundfrågan kan annars utläsas som
Vafför lever vi?
//J
I mina djupa stunder funderar jag över varför flörtsmajlisen är så stor och tydlig medan smajlsmajlisen är liten och nästan osynlig. Eller, med andra ord: Varför lever vi??
Å jo; trevlig helg!
Enkelt
Sätt dem med Feta typer!
Dito veckoända tillönskas.
(Räven bröd hittar du hos ungeske bagaren over there inte på supermarknaden...)
//J
Sätt dem med Feta typer!
Dito veckoända tillönskas.
(Räven bröd hittar du hos ungeske bagaren over there inte på supermarknaden...)
//J
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg