Vad steker ni i?

Har ni med er vanligt steksmör på turen, vilket jag gissar på kan bli lite dåligt sommartid, eller har ni några andra bra tips?
 
Oliv- eller rapsolja (mer smakneutralt) i liten burk brukar det bli i varmt väder. Nu när jag var iväg förra veckan i Jämtland var det kallare än i kylen = ren lyx och man kan ha med vad som helst i flera dagar.
 
Är det kallt har jag smör och olja, är det varmt endast olja. Varierar mellan raps och olivolja efter tycke.



Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

På två hjul genom Karelen: Grusvägar, bastur och möten för livet

Två irländska cyklister reser till finska Karelen för att utforska områdets “grå guld” – alla övergivna, slingrande grusvägar.
olivilja, finns små plastflaskor som inte är högre än några centimeter.
tar du med dig en större flaska så kan du ta dig en hutt framåt småtimmarna, det gör gott i kroppen.
 
Vanligt smör (brukar inte vara något problem med konsistens eller hållbarhet för 1-2v tur i svenska fjällen), alternativt en lten flaska olivolja. Smöret är även fint på mackan;)
 
Jag har alltid med en halvliters petflaska olja på veckoturerna, för att kunna spetsa den annars alltför magra torrmaten med litet fett. Går även bra att steka i. Smör kan faktiskt få en liten härsken bismak mot slutet om det är varmt, fast det beror säkert på hur man förvarar det.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips