Trangia serie 25 eller 27?

Hej
Vi är två personer som ska ut och på camping på Franska rivieran. Så vi kommer kunna handla färsk mat varje dag. Köket kommer att användas till frukost och middag. Och vi vill inte bara värma burk mat hela tiden. Men det är kanske det man ska, köpa burk eller färdiglagat? Men det kanske blir tråkigt under 3 veckors tid? Det kommer naturligtvis också att bli en del restaurangbesök. Enligt Trangia är serie 25, 22 x 10,5cm för 3-4 personer och serie 27, 18,5 x10cm för 1-2 person. Serie 27 käns liten och fjuttig, men det är kanske den omställning man ska ha när man ska ut och campa. Serie 25 känns mera rejäl där man kan ta ut svängarna men dock lite otympligare och några gram mer. Skulle vara tacksam för era synpunkter.
 
T 25

Jag har både ett 25 och ett 27. Trangia 27 passar enligt min mening bara om du är ensam, inte ska laga något mer avanserat eller inte behöver smälta snö. Grytorna på en liter är för små. Välj 25:an.

MVH

Tommy
 
T25 for two

En påse (Barilla 250 g; två portioner) tortellini tycker jag knappt går ner i en T25-kastrull. Håller med om att T27 definitivt för smått för två pers. Men jag har vandrat med såna som klarat sig med T27an på två pers...som sagt, om man är liten i maten så går det väl.

Iofs om det är viktigt med plats/vikt så kan det väl gå; det går ju att koka i två kastruller.

Mvh Kalle G
 
storeric; sa:
Om man nu är gramjägare. Är det då inte bättre att ta stora Tangian och bara ta med en kastrull?

Jo, det har du väl iofs rätt i. En optimeringsfråga förstås...det beror väl lite på vad man lagar för slags mat, och hur...jag brukar tex koka ris i en kastrull, låta den stå och dra medan jag wokar biffen och grönsakerna.

Mvh Kalle G
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.
Är man på camping och kan bära lite mer så kan det också vara värt att ta med en teflonstekpanna också.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips