Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Torrfoder där man kan elda upp påsen
- Trådstartare salgo601
- Start datum
Aktuellt
ANNONS
Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro
Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...
Kanske går att packa om dem i plastpåsar med vakuummaskin?
Kan man inte göra egna förpackningar av bakplåtspapper/smörpapper eller något annat papper/papp? I och med att det ska förtäras inom kort bör det inte vara någon fara med hållbarheten.
Bara att fjutta på sen när man är mätt och belåten!
Kan man inte göra egna förpackningar av bakplåtspapper/smörpapper eller något annat papper/papp? I och med att det ska förtäras inom kort bör det inte vara någon fara med hållbarheten.
Bara att fjutta på sen när man är mätt och belåten!
Godispåsar av papper kanske... Om det ska vara större finns ju alltid papperspåsar för matavfall
__
Fredrk
Men jag förstår inte vitsen med att packa om. Det bli ju bara ännu mera avfall, bara att man kasta skräpet hemma och använder en extra påse som sedan eldas.Miljömässigt bli det ju snarare en nackdel. Dessutom tappa man att org påsen är vattentät och att maten kan blötas ned i påsen.
Sköljer man ur original påsen och viker ihop ordentligt ta den ju i princip ingen plats ändå, vill man spara plats finns det säkert annat i din packning som kan skapar mera utrymme om man ändra där.
Sköljer man ur original påsen och viker ihop ordentligt ta den ju i princip ingen plats ändå, vill man spara plats finns det säkert annat i din packning som kan skapar mera utrymme om man ändra där.
Dessa påsar eldas ju upp i värmeverket (visserligen bättre verkningsgrad än i en liten eld) om ni inte sorterar det som metallavfall!?
Att elda upp dom är egentligen inga problem... (själv bär jag med mig hem allt det jag bär med mig ut, dvs all skräp!)
Mvh troswe
Sopor ska eldas upp av värmeverket vid högre temperatur och med rökgasrening.
Ett av skälen till att jag ifrågasatte nödvändigheten att göra upp en eld varje kväll mitt i sommaren ( i en annan tråd) var också att det lätt hamnar sopor på elden. Sopor vars innehåll oftast inte är speciellt miljövänligt. Håller med fuchs (och troswe delvis då), bara att vika ihop skräpet och ta med sig hem.
mvh thomas
Ett av skälen till att jag ifrågasatte nödvändigheten att göra upp en eld varje kväll mitt i sommaren ( i en annan tråd) var också att det lätt hamnar sopor på elden.
mvh thomas
Bara för att slippa diskussionen om att göra upp eld eller inte så lite fakta om vår vandring
* vi var ute ung. 7 dagar a 2 personer
* körde typ 90% torrfoder pga av lathet att ta med ett riktigt kök ==> hade 26 påsar med
* visade sig att på Grenseleden vi gick så finns stugor alt. kåta med kamin se bild....
det fungerar att ta hem skräpet men gör man en längre vandring typ Nordkalottleden känns det som det tar en stund mellan soptunnorna dyker upp plus att en förpackning utan aluminium känns som den belastar miljön mindre oberoende var den eldas upp eller kastas bort....
Exempel på möjlighet att elda


De tomma påsarna varken väger eller tar plats, bara att ta med sig hela vägen hem. Man släpade ju FULLA påsar på vägen ut.
Att kunna bli av med skräp längs vägen är aldrig nåt jag räknar med när jag är ute, räknar alltid med att bära hem allt skräp (dock brukar man oftast kunna slänga lite tidigare än just hemma i hemmet).
Att kunna bli av med skräp längs vägen är aldrig nåt jag räknar med när jag är ute, räknar alltid med att bära hem allt skräp (dock brukar man oftast kunna slänga lite tidigare än just hemma i hemmet).
Liknande trådar
Dela:
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg