Torkat

Så här års finns det gott om torkad frukt. Är det någon därute som brukar lägga upp ett lager till sommarens turer, eller är det för tungt med fikon o daddlar på fjället?
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Så här års finns det gott om torkad frukt. Är det någon därute som brukar lägga upp ett lager till sommarens turer, eller är det för tungt med fikon o daddlar på fjället?

Jag skulle försöka att eftertorka dadlar och fikon i ugnen så att de blir ännu lite torrare. Iaf fikon är riktigt goda när de är riktigt torra tycker jag. Dadlar har jag inte provat dock.
 
Har alltid ett lager torkat grönt och frukt hemma

Höstens äppelskörd har gett många påsar med torkade äppelringar som också används i gröten i avvaktan på fjällturer mm.
Likaså gäller svamp mm.

Så torka på du, ett bra konserveringssätt. Men tänk på att även torkat har ett "bäst föredatum" även om det liggger några år frammåt i tiden!

//Dag
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips