Torkat

Så här års finns det gott om torkad frukt. Är det någon därute som brukar lägga upp ett lager till sommarens turer, eller är det för tungt med fikon o daddlar på fjället?
 

Lästips

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Tänk säkert i Sarek – fjällräddarens bästa råd

Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.
Så här års finns det gott om torkad frukt. Är det någon därute som brukar lägga upp ett lager till sommarens turer, eller är det för tungt med fikon o daddlar på fjället?

Jag skulle försöka att eftertorka dadlar och fikon i ugnen så att de blir ännu lite torrare. Iaf fikon är riktigt goda när de är riktigt torra tycker jag. Dadlar har jag inte provat dock.
 
Har alltid ett lager torkat grönt och frukt hemma

Höstens äppelskörd har gett många påsar med torkade äppelringar som också används i gröten i avvaktan på fjällturer mm.
Likaså gäller svamp mm.

Så torka på du, ett bra konserveringssätt. Men tänk på att även torkat har ett "bäst föredatum" även om det liggger några år frammåt i tiden!

//Dag
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips