Torkade egen mat, mums!

Torkade ett par kilo kantareller här om dagen...de krymper avsevärt mycket mer än shampinjonerna gjorde.

Att torka rått kött är mycket gott, det håller inte så länge i rumstemperatur så jag kastar in det i frysen. Torkningen är mer för att det ska hålla över turen och vara lättare att bära...Går med fördel att äta som det är, rått, bara torkat. Inte alla som gillar rått kött har jag hört ifs.
 
Nä inte skulle jag vilja äta råttkött :)

Man kan marinera köttet innan man torkar det så är det inte lika rått. Lägg det i CajP grillolja (eller nåt egenblandat) i ett dygn, torka av med hushållspapper och torka.

/Ulf
 
Friluftsmat

Ett litet tips är boken av Anita Forsell som heter "friluftsmat". Den är ett uppslagsverk i fickformat som täcker det mesta.
Dels vad man behöver för bränsle, hur man gör och massor med goda recept.
Vår bok är ett välbläddrat ex. från -98, som det har hämtats många ideer och mycket inspiritation ifrån.
 

Aktuellt

”Som ett bibliotek – fast med frilufts- och sportutrustning”

I över 120 kommuner kan du låna friluftsutrustning hos Fritidsbanken – den prisbelönta föreningen som vill sänka trösklarna till naturen.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

Springa, vandra, fascineras – redaktörens möte med platåberget

Utsidans redaktör Philipp spenderar en helg på Billingen, Västergötlands största platåberg och en av nyckelplatserna i Sveriges första UNESCO-geopark.

Till minne: Lars Fält, överlevnadsexpert och författare

Lars Fält, en av Sveriges största profiler inom friluftslivet, har gått bort. Utsidans medarbetare Gabriel Arthur berättar om möten med författaren.
Nä inte skulle jag vilja äta råttkött :)

Man kan marinera köttet innan man torkar det så är det inte lika rått. Lägg det i CajP grillolja (eller nåt egenblandat) i ett dygn, torka av med hushållspapper och torka.

/Ulf


Vad skulle hända med köttet under ett dygn i grillolja, som skulle göra det mindre rått????? Om man denaturerar proteiner genom saltning eller med syra så kan jag förstå att man ändrar egenskaperna, men bara olja och kryddor och 1 dygn?
 
Vad skulle hända med köttet under ett dygn i grillolja, som skulle göra det mindre rått????? Om man denaturerar proteiner genom saltning eller med syra så kan jag förstå att man ändrar egenskaperna, men bara olja och kryddor och 1 dygn?

Det blir väl en del smak från kryddningen, men i övrigt kanske det bara är en psykologisk effekt. Har läst att man kan marinera innan torkning, provade det med gott resultat.

/Ulf
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips