Dags för en liten utvärdering av den torkade maten vi hade med oss på vår veckotur i Jämtlands-/Härjedalsfjällen.
Jag gjorde två laddningar med köttfärssås: en med tacokryddor och en med bolognesekryddor. De smakade likadant när de tillagats. Rättare sagt smakade de inte mycket alls. Så mitt tips till den som vill göra köttfärssås att ta med på vandringen blir att laga den med tomatpuré och vitlök och lite annat före du torkar den, men ta med dig de viktigaste kryddorna och blanda i dem ute i fält. Till exempel en tacoblandning.
Tomaterna jag torkade var goda, men inte tillräckligt för att vara värda sina timmar i ugn då de tar mycket plats och alltså inte kan göras så många åt gången.
De rivna morötterna var jättegoda! De smakade som finrivna morötter och gav gott tuggmotstånd efter några minuters blötläggning (medan du lagar till resten). Succé till tråkiga pasta-med-pastasås-lunchen de sista dagarna!
Jag gjorde två laddningar med köttfärssås: en med tacokryddor och en med bolognesekryddor. De smakade likadant när de tillagats. Rättare sagt smakade de inte mycket alls. Så mitt tips till den som vill göra köttfärssås att ta med på vandringen blir att laga den med tomatpuré och vitlök och lite annat före du torkar den, men ta med dig de viktigaste kryddorna och blanda i dem ute i fält. Till exempel en tacoblandning.
Tomaterna jag torkade var goda, men inte tillräckligt för att vara värda sina timmar i ugn då de tar mycket plats och alltså inte kan göras så många åt gången.
De rivna morötterna var jättegoda! De smakade som finrivna morötter och gav gott tuggmotstånd efter några minuters blötläggning (medan du lagar till resten). Succé till tråkiga pasta-med-pastasås-lunchen de sista dagarna!