Torkade egen mat, mums!

Aktuellt

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!
Torkade ett par kilo kantareller här om dagen...de krymper avsevärt mycket mer än shampinjonerna gjorde.

Att torka rått kött är mycket gott, det håller inte så länge i rumstemperatur så jag kastar in det i frysen. Torkningen är mer för att det ska hålla över turen och vara lättare att bära...Går med fördel att äta som det är, rått, bara torkat. Inte alla som gillar rått kött har jag hört ifs.
 
Nä inte skulle jag vilja äta råttkött :)

Man kan marinera köttet innan man torkar det så är det inte lika rått. Lägg det i CajP grillolja (eller nåt egenblandat) i ett dygn, torka av med hushållspapper och torka.

/Ulf
 
Friluftsmat

Ett litet tips är boken av Anita Forsell som heter "friluftsmat". Den är ett uppslagsverk i fickformat som täcker det mesta.
Dels vad man behöver för bränsle, hur man gör och massor med goda recept.
Vår bok är ett välbläddrat ex. från -98, som det har hämtats många ideer och mycket inspiritation ifrån.
 
Nä inte skulle jag vilja äta råttkött :)

Man kan marinera köttet innan man torkar det så är det inte lika rått. Lägg det i CajP grillolja (eller nåt egenblandat) i ett dygn, torka av med hushållspapper och torka.

/Ulf


Vad skulle hända med köttet under ett dygn i grillolja, som skulle göra det mindre rått????? Om man denaturerar proteiner genom saltning eller med syra så kan jag förstå att man ändrar egenskaperna, men bara olja och kryddor och 1 dygn?
 
Vad skulle hända med köttet under ett dygn i grillolja, som skulle göra det mindre rått????? Om man denaturerar proteiner genom saltning eller med syra så kan jag förstå att man ändrar egenskaperna, men bara olja och kryddor och 1 dygn?

Det blir väl en del smak från kryddningen, men i övrigt kanske det bara är en psykologisk effekt. Har läst att man kan marinera innan torkning, provade det med gott resultat.

/Ulf
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips