Torkad mat

Ja då är vi i full gång med att torka mat inför vår 14 dagars tur.
Skall man köpa frystorkat som smakar inte så gott och är relativt dyrt.
Man kan torka nästa allt i ugnen från kycklingfile till köttfärs sås
Sen har vi fördelan att bo här i norr ... köttet hänger ute och är klart om en månad.
Så om någon har frågor ang torkning svarar vi gärna då vi torkat mat í nästan 20 år till våra fjällvandringar o våra dykresor
 
Tack för att du vill dela med dig av kunskaperna. Det finns dock en hel forumdel om matlagning/friluftskök och jag tror denna tråd passar bättre där.
 

Lästips

Europas okända pärlor – 10 vandringar bortom turiststråken

Sugen på att packa väskan och vandra utanför Sverige? Då är den här listan för dig!

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.
Hej, skulle vara jätte intressant om du skulle göra en torknings ABC baserat på dina erfarenheter, finns ju nåt i den stilen redan, men tycker inte att dom, vad jag hittade iaf, var så grundliga.
 
Hemmatorkat blir inte bara godast utan ofta mer variationsrikt samt absolut billigast.

Anita Forsells Friluftsmat är utmärkt samt klassikern Dry it you'll like it av Gen MacManiman tillsammas med S Källmans Vilda växter som mat och läkemedel är en god början på hemtorkningståget och utematbiblioteket.
Det finns många, många fler.
go tur
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips