Recept på torkad middagsmat

Skall ut på 14 dagars vandring och vill ha med egenlagad och TORKAD mat.
Har ngt recept, men vill ha ny inspiration.
Mitt recept är en stadig köttfärsröra med lök,tomatpure,kryddor som torkas i ugn. (Har även torkmaskin)
Söker fler recept på samma koncept dvs grytor/röror/tjockare "såser" att äta ihop med pasta,ris ed.
Jag vill alltså INTE ha med en massa olika hemtorkade ingredienser i ryggsäcken och laga ihop ute utan laga rätten hemma och torka den och sedan blöta upp/ värma ute.och komplettera med pasta,ris osv,

Tacksam för alla tips,
 
Mitt tips är att torka ingredienserna var för sig och sen packa i portionspåsar. Vissa portioner med mycket svamp, andra med paprika osv. Resultatet olika smaker för olika dagar. Lite torkad lök, vitlök och kryddor för att justera med i fält.
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Kolla i tråden "Torka mat". Där finns många recept.

Snabba förslag:
Chili con carne med olika bönor och ris. Kryddmix finns på affären.
Tonfiskpasta med musslor, tomat, tomatpuré och pasta.
Lapskojs på köttfärs, purjolök och pulvermos.
Soppa/gryta på röda linser, lök, tomatpuré.
Tonfisk med torkad sweet chilisås och couscous.
Torkad lövbiff med torkad sweet chilisås och ris.
Torkad skav med svamp, lök, torkade lingon och tranbär gräddsås och pulvermos.
Torkad tonfisk och risnudlar.

Vill man slippa provlaga rätterna för att få kryddningen rätt rekommenderas att man tar med sig ett antal buljongtärningar. Med dessa kan man snabbt justera smaken.
 
Torkad spenat och salladsost med cashewnötter serveras m couscous
Eller
Kokosmjölkspulver med currypasta, soyabitar o nötter

Ost o kikärtskakor



bfefead75b722a6d2a033139f9275af1.jpg


Skickat från min SM-G930F via Tapatalk
 
Kolla i tråden "Torka mat". Där finns många recept. (...)
+1 på detta, men hela forumdelen "Friluftsmat" är en guldgruva. Kan dock vara rätt snårig att söka i och trådrubrikerna vilseledande; bästa tricket är kanske att använda någon särskild matvara eller ingrediens som sökord.
Denna och denna tråd, som nyss dykt upp i tårdtoppen, kan kanske exempelvis, trots sina rubriker, vara till nytta för dig (och innehåller länkar till ytterligare nyttiga trådar).
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips