Får du enkelt tag på fisk? Lufttorka denna, men se upp för fluglarver genom att salta i ordentligt, och blanda i pulversoppa med havsanknytning (norsk fisksopppa eller västkustsoppan) eller använd som salt tilltugg när du tycker vaden blir för enahanda. Blötlägg före användning i soppa och du får riktigt god fisksmak på annars tråkiga och smaklösa pulversoppor.
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
torkad fisk
- Trådstartare O
- Start datum
Trevligt förslag
Men tänk på att koka upp fisken ordentligt.
Vissa parasiter (som kan överföras på människa) fiskar bär på, avdödas inte av varken insaltning eller torkning.
Parasiterna kapslar in sig och överlever länge.
Frysning 2 dygn i minst minus 15 grader, eller ordentlig uppkokning/stekning.
Däremot ättikan, (som vid strömmingsinläggning) klarar biffen.
/Björn
Men tänk på att koka upp fisken ordentligt.
Vissa parasiter (som kan överföras på människa) fiskar bär på, avdödas inte av varken insaltning eller torkning.
Parasiterna kapslar in sig och överlever länge.
Frysning 2 dygn i minst minus 15 grader, eller ordentlig uppkokning/stekning.
Däremot ättikan, (som vid strömmingsinläggning) klarar biffen.
/Björn
Lästips
ANNONS
Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro
Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg