Torka quorn??

Ska torka mat nu i veckan, men har blivit desto mer vegetarisk på senaste tiden. Istället för köttfärs tänkte jag ta quornfärs och istället för kyckling quornfiléer. Är det nån som testat att torka sånt? Vilken temperatur ska man ha? Är färsen redan torkad när man köper den?? Hur mycket färs bör man ha till 2 (hungriga) personer?

/Louise
 
Jag brukar ha med sojafärs och sojabitar.
Inte quorn, men väl vegetariskt!
Redan torrt när du köper det, enkelt att tillaga (särskilt färsen). Många varianter på recept. Lite dyrare om du köper det i vanliga mataffären, lite billigare och fler varianter om du handlar i hälsokostbutik eller liknande.

Lycka till! /Emma
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Quorn är väl i princip fritt från vatten redan från början, så enda anledningen till att torka borde vara att det i så fall skulle hålla längre.
Hur lång hållbarhet har Quorn?
 
Quorn bör väl inte förvaras i lägre temp. än -6, än midre i rumstemperatur. Så det blir till att frystorka om Qourn ska med på sommmarturen.
 
XmadiceX; sa:
Quorn bör väl inte förvaras i lägre temp. än -6, än midre i rumstemperatur. Så det blir till att frystorka om Qourn ska med på sommmarturen.

Om man ska frystorka måste man ju först frysa det som skall torkas? Och då kommer det ju att förvaras kallare än -6...?
 
Man måste torka quorn

Hej!
Jag har ätit vegetarisk mat på både vinter- och sommarfjäll under många år och då även haft med mig quorn. Pga av dess korta hållbarhetstid måste man torka den, jag har torkat i vanlig ugn. Jag har testat både bitar och färs, men min erfarenhet är att det är hårt även efter flera timmars blötläggning och ganska lång koktid. Jag skulle gissa att det inte blir så bra att torka filéer, det är svårt att torka så stora saker. Man måste nog skära den i skivor först, och då kan man ju använda bitar lika väl.

Men det är ju bara att testa sig fram!
 
NEJ!

Har försökt ett par gånger men alla försök nästan oätligt...

Det finns mycket annat gott som faktist går att torka men quorn, nej tack!
 
Bonesto!

En vego-kompis tipsade om Bonesto - torkat sojakött.
Finns att köpa på Vegerian:
sojapaket.jpg


Granulatet (färsen) skulle ju kunna funka!

http://www.vegerian.se/001bonesto/001bonesto.htm
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips