Torka kokad pasta

avslutad210712

Gäst
Sitter och funderar på vad som händer om man kokar sin pasta hemma och sen torkar den. Kan man förkorta koktiden till fjälls eller är man tillbaka på ruta noll?

Vet att det finns snabbmakaroner men gillar inte smaken utan föredrar snigelpasta. Drar dock en hel del mer bränsle att koka i 8-10 minuter. Eller kan man helt enkelt göra så att man kokar upp vattnet och låter det stå och dra i 10 minuter och värmer vattnet lite då och då. Borde fungera speciellt om man fixar ett isolerande lager av ett liggunderlag. Om man nu vill limma ihop ett sånt så funderar jag på vad man skall använda för sorts lim. Om man använder en bit kardborreband för att hålla ihop den cylindriska delen blir varken vikten eller volymen något större problem.
 
Jag brukar göra pasta till mina kycklingar ibland.

Då kokar jag bara upp vatten på kvällen innan jag går och lägger mig och slår i en hög med pasta (med plattan avstängd).

På morgonen är pastan mjuk och höns och kycklingar tycker att det är skitgott.

(Har inte smakat själv.)
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Mat-termos!

mat15.jpeg


Slå i, låt stå, njut!

;)

/ G
 
Jag utgick från att den som föreslog detta hade konstaterat att man spara mer bränslevikt än vad termosen väger.

Men jag skulle vilja veta vilken pay-off-konsumtion av pasta det blir. På en längre resa med i huvudsak pastadiet blir det säkert mycket lyckat!

Fast vid t ex jordenruntvandringar har man ju som regel möjlighet att anskaffa bränsel på vägen...
 
Håkan K; sa:
-Patric-; sa:
tigertamjaren; sa:
Mat-termos!

mat15.jpeg


Slå i, låt stå, njut!

;)

/ G

e du GALEN?? vet du hur tung den e.....??
Kan man inte borra lättningshål i den?

/Håkan

UL-fånar, det var ju koktiden saken gällde och inte vikten! ;)

Men okej, 800 gram är en hel del, så köp en på halva vikten då!

80729.jpg


150:- på Campmor! http://www.campmor.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=13744&memberId=12500226

/ G
 
Ulla-Bella och koktiden.

Jag brukar bara koka upp vatten och sen ståppa i snigelpasta. Koka i typ två minuter så att pastan inte klibbar ihop och är allt för stel. Lyft sen av och låt stå under lock i ca 8 min. Värm sen upp igen.

Så du behöver inte göra någon liggunderlags isolering eller så. Det funkar ändå.

Stalle
 
Prova!

Jag tänkte på samma sak idag att förkoka pastan. Har dock inte provat det ännu. Om du redan prövat vore det kul att höra om resultatet.
 

avslutad210712

Gäst
Re: Prova!

tholi75; sa:
Jag tänkte på samma sak idag att förkoka pastan. Har dock inte provat det ännu. Om du redan prövat vore det kul att höra om resultatet.

Skall pröva men nu har jag lite tidsnöd eftersom jag skall iväg före helgen så det fick bli ett knippe med snabbisar. När jag kommer tillbaka skall jag göra en test och rapportera här.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips