Torka Bacon

carvingkimbo; sa:
Varför torka bacon överhuvudtaget? Jag kan möjligen förstå om man ska frakta sådana mängder att vikten verkligen avgör, men några paket gör väl ingen skillnad. Ett paket bacon, vacuumförpackat, rökt fläsk förvarat i en ryggsäck bör kunna hålla sig ätbart i säkert en månad, även på sommaren. På vintern är det väl inga problem alls.
Jag har naturligtvis inga belägg för hållbarheten, men jag skulle inte tveka att äta bacon som legat i en ryggsäck i två veckor iaf.

/K

Då blir en normalperson risig i kistan.

En annan fördel med att förberedda bacon innan är att man slipper stekning (hantering) och svårdiskad stekpanna och dylikt. Det är bara att hälla ned i grytan.
 
Bacon

Hej!
Vi brukar torka till våra fjällturer, sommarturer, och i fjol torkade jag bla. bacon.
Vi slängde påsen i Abisko trakten!!!
Den var välstekt, vältorkad och nerfrusen ett par veckor tills det var resdags. Men den var härsken efter bara några dagar i fjällen!
Så jag testar aldrig mer att torka bacon. Isåfall kan man nog göra som någon, skrev ta med färsk.
I år provar jag förrutom det vanliga även tonfisk efter tips på denna utomordentliga sida, här får man tips om allt som tänkas kan vad gäller friluftsliv och motion osv. Jag tackar!

Hälsn./Birgit
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips