Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt. Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Smaken är ju som baken så jag kanske tycker det är gott som du tycker smakar rävskit och spånskiva. Den dinkelpasta jag köper kommer i alla fall från Dinkelboden. Och jag har köpt den på en känd svensk matvarukedja som börjar på i och slutar på ca.
andas.. lugnt och fint.. jag kritiserade inte din smak.. jag mer konstaterade att jag inte gillat dom sorter jag provat, dom flesta får läbbig konsistens.. jag VILL dock hitta ett märke som smakar bättre för jag gillar tanken om dinkel
Jag brukar variera mellan fullkornspasta och dinkelpasta. Kan inte säga att jag märker nån större skillnad mellan dem. Däremot är det skillnad jfrt med vanlig pasta, som smakar något mellan rävskit och spånskiva ..
Jag har testat en dinkelpasta från Ica Maxi. Jag vet inte om det är "Nisses" eller nå't annat men huvudproblemet med den är att tiden för transformationen mellan rå och "al klister" går på bråkdelar av en sekund...
andas.. lugnt och fint.. jag kritiserade inte din smak.. jag mer konstaterade att jag inte gillat dom sorter jag provat, dom flesta får läbbig konsistens.. jag VILL dock hitta ett märke som smakar bättre för jag gillar tanken om dinkel
Patric, jag tog det inte alls som kritik. Smaken ÄR ju olika, det vore väl snarare konstigt om vi alla tyckte om samma saker. Hoppas du hittar nån du gillar. För mig har den inte blivit klibbig när jag kokat den och jag är aldrig särskilt noga med minuterna. MEN jag tar nog hellre av den för tidigt än låter den koka länge...
Koka pasta överhuvudtaget är en konst, jag håller stenkoll på "al dente" eller va de heter, de flesta glor på paketet o kokar därefter de minuter som angivits...men så smakar det därefter...tiderna stämmer inte alltid på paketen.
Koka pasta överhuvudtaget är en konst, jag håller stenkoll på "al dente" eller va de heter, de flesta glor på paketet o kokar därefter de minuter som angivits...men så smakar det därefter...tiderna stämmer inte alltid på paketen.
Så sant som det är sagt!
Tiderna på paketet är oftast för långt tilltagna tycker jag. Enda riktigt bra sättet är att provsmaka. Gäller både hemma och i skogen
Men i skogen brukar jag föredra cous cous, eftersom den blir lika bra om den tillagas i fem som i 15 minuter. Finns även i fullkornsvariant för den som vill ha det. Dinkel-cous cous har jag dock aldrig sett.
Med start I Vaisaluokta (båt från Ritsem) vandrade jag en del av Nordkalottleden till Sulitjelma i Norge. Därifrån gick jag söderut genom Junkerdals ...
1 kommentar
Ett stenkast från den italienska gränsen ligger den lilla rivieran. Kantonen Ticino packar en svårslagen mix av Alpernas berg och tropisk riviera, ...
2 kommentarer
”Jag vill inte åka hem”, sa Dana till kameran. ”Det är något med Sverige som är svårt. Jag kan inte förklara det.”
Jag gjorde de sista intervjuerna ...
Det är när mobilen sätts i flygplansläge inför 9 dagars batterispar som det slår till. Jag lämnar världen nu. Det är ett avsked som skrämmer, smärtar ...
3 kommentarer
En fjällvandring kanske flyktigt bara handlar ofta om att förflytta sig mellan punkt A. till punkt B. och vad som händer däremellan. Om man däremot ...
5 kommentarer