Tips: dinkelpasta

Har ni upptäckt Dinkelpasta Minimakaroner? Jättegott och kokas bara i 4-5 minuter! 1-2 dl per portion beroende på hur liten eller storätare man är.
 
jag har provat dinkelpasta flera ggr och det smakar något mellan rävskit och spånskiva.. vilket märke käkar du?
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Smaken är ju som baken så jag kanske tycker det är gott som du tycker smakar rävskit och spånskiva. Den dinkelpasta jag köper kommer i alla fall från Dinkelboden. Och jag har köpt den på en känd svensk matvarukedja som börjar på i och slutar på ca.
 
andas.. lugnt och fint.. jag kritiserade inte din smak.. jag mer konstaterade att jag inte gillat dom sorter jag provat, dom flesta får läbbig konsistens.. jag VILL dock hitta ett märke som smakar bättre för jag gillar tanken om dinkel
 
Jag brukar variera mellan fullkornspasta och dinkelpasta. Kan inte säga att jag märker nån större skillnad mellan dem. Däremot är det skillnad jfrt med vanlig pasta, som smakar något mellan rävskit och spånskiva .. ;)
 
Jag har testat en dinkelpasta från Ica Maxi. Jag vet inte om det är "Nisses" eller nå't annat men huvudproblemet med den är att tiden för transformationen mellan rå och "al klister" går på bråkdelar av en sekund... :(
 
andas.. lugnt och fint.. jag kritiserade inte din smak.. jag mer konstaterade att jag inte gillat dom sorter jag provat, dom flesta får läbbig konsistens.. jag VILL dock hitta ett märke som smakar bättre för jag gillar tanken om dinkel
Patric, jag tog det inte alls som kritik. Smaken ÄR ju olika, det vore väl snarare konstigt om vi alla tyckte om samma saker. Hoppas du hittar nån du gillar. För mig har den inte blivit klibbig när jag kokat den och jag är aldrig särskilt noga med minuterna. MEN jag tar nog hellre av den för tidigt än låter den koka länge...
 
Koka pasta överhuvudtaget är en konst, jag håller stenkoll på "al dente" eller va de heter, de flesta glor på paketet o kokar därefter de minuter som angivits...men så smakar det därefter...tiderna stämmer inte alltid på paketen.
 
Koka pasta överhuvudtaget är en konst, jag håller stenkoll på "al dente" eller va de heter, de flesta glor på paketet o kokar därefter de minuter som angivits...men så smakar det därefter...tiderna stämmer inte alltid på paketen.

Så sant som det är sagt!
Tiderna på paketet är oftast för långt tilltagna tycker jag. Enda riktigt bra sättet är att provsmaka. Gäller både hemma och i skogen :)
Men i skogen brukar jag föredra cous cous, eftersom den blir lika bra om den tillagas i fem som i 15 minuter. Finns även i fullkornsvariant för den som vill ha det. Dinkel-cous cous har jag dock aldrig sett.

/OJ
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips