Tips: dinkelpasta

Har ni upptäckt Dinkelpasta Minimakaroner? Jättegott och kokas bara i 4-5 minuter! 1-2 dl per portion beroende på hur liten eller storätare man är.
 
jag har provat dinkelpasta flera ggr och det smakar något mellan rävskit och spånskiva.. vilket märke käkar du?
 
Smaken är ju som baken så jag kanske tycker det är gott som du tycker smakar rävskit och spånskiva. Den dinkelpasta jag köper kommer i alla fall från Dinkelboden. Och jag har köpt den på en känd svensk matvarukedja som börjar på i och slutar på ca.
 
andas.. lugnt och fint.. jag kritiserade inte din smak.. jag mer konstaterade att jag inte gillat dom sorter jag provat, dom flesta får läbbig konsistens.. jag VILL dock hitta ett märke som smakar bättre för jag gillar tanken om dinkel
 
Jag brukar variera mellan fullkornspasta och dinkelpasta. Kan inte säga att jag märker nån större skillnad mellan dem. Däremot är det skillnad jfrt med vanlig pasta, som smakar något mellan rävskit och spånskiva .. ;)
 
Jag har testat en dinkelpasta från Ica Maxi. Jag vet inte om det är "Nisses" eller nå't annat men huvudproblemet med den är att tiden för transformationen mellan rå och "al klister" går på bråkdelar av en sekund... :(
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

På två hjul genom Karelen: Grusvägar, bastur och möten för livet

Två irländska cyklister reser till finska Karelen för att utforska områdets “grå guld” – alla övergivna, slingrande grusvägar.
andas.. lugnt och fint.. jag kritiserade inte din smak.. jag mer konstaterade att jag inte gillat dom sorter jag provat, dom flesta får läbbig konsistens.. jag VILL dock hitta ett märke som smakar bättre för jag gillar tanken om dinkel
Patric, jag tog det inte alls som kritik. Smaken ÄR ju olika, det vore väl snarare konstigt om vi alla tyckte om samma saker. Hoppas du hittar nån du gillar. För mig har den inte blivit klibbig när jag kokat den och jag är aldrig särskilt noga med minuterna. MEN jag tar nog hellre av den för tidigt än låter den koka länge...
 
Koka pasta överhuvudtaget är en konst, jag håller stenkoll på "al dente" eller va de heter, de flesta glor på paketet o kokar därefter de minuter som angivits...men så smakar det därefter...tiderna stämmer inte alltid på paketen.
 
Koka pasta överhuvudtaget är en konst, jag håller stenkoll på "al dente" eller va de heter, de flesta glor på paketet o kokar därefter de minuter som angivits...men så smakar det därefter...tiderna stämmer inte alltid på paketen.

Så sant som det är sagt!
Tiderna på paketet är oftast för långt tilltagna tycker jag. Enda riktigt bra sättet är att provsmaka. Gäller både hemma och i skogen :)
Men i skogen brukar jag föredra cous cous, eftersom den blir lika bra om den tillagas i fem som i 15 minuter. Finns även i fullkornsvariant för den som vill ha det. Dinkel-cous cous har jag dock aldrig sett.

/OJ
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips