Ett praktiskt sätt att tillaga varm mat där det är strikt eldningsförbud.
Någon som testat denna?
https://youtu.be/U2pwidKicgg
Någon som testat denna?
https://youtu.be/U2pwidKicgg
Ett praktiskt sätt att tillaga varm mat där det är strikt eldningsförbud.
Någon som testat denna?
https://youtu.be/U2pwidKicgg
Att beakta med värmepåsar är att de fungerar sämre ihop med kyla. Exempelvis bör kokande vatten nyttjas för att få igång påsen, annars kan det ta väldigt långt tid samt din mat kommer på sin höjd bli ljummen.
En sak till att beakta med dessa värmepåsar är att de skall användas där det är mycket välventilerat och ingen öppen eld eller annat som kan ge gnista.
Dessa påsar genererar nämligen rätt mycket vätgas i sin korrosion-process för att generera värmen och vätgas är inte att leka med om det blir %-halter i mer slutna utrymmen (som tåg...) och många använder påsarna samtidigt - det är inte utan orsak att det kallas knallgas och har löjligt stort intervall utblandat i luft där det är tändbart...
Jag kör med denna. https://youtu.be/_lkeBweuKuQ
Ja det skall vara välventilerat , en annan grej är att en vätgassmäll kanske inte är ett poff eller explosion.Vätgas kan detonera alltså som sprängämnen med fart på kilometer per sekund.Detta innebär att det lär ringa i öronen av minsta detonation även om den är i nano storlek
Det värms upp lika som i filmen i länken så inget extra behövs. Locket sluter tätt imot byttan där maten är och ångan försvinner ut runtomkring. Jag skulle inte använda den inomhus eller i tält då det ryker en del men utomhus fungerar den riktigt bra. Mer info finns bl.a här.Måste det som skall värmas läggas i specialpåsar som tål värme?
Om ja, en köp-länk till sådana påsar skulle uppskattas.