TEVA

  • Trådstartare folke.axell@telia.com (Robert Axell)
  • Start datum

folke.axell@telia.com (Robert Axell)

Gäst
Har någon erfarenhet av att TEVA sandaler spricker. Jag köpte ett par svindyra sandaler i vintras, o nu är det bara att kasta dom. Ska jag byta märke ??
 
Jag har haft mina teva-sandaler i snart 3 år och märker inga sådana tendenser. Jag tycker du ska gå tillbaka med dom till affären för teva ska hålla minst i ett par år.
 
7 år gamla Teva fungerar utmärkt

Jag har haft mina Teva-sandaler i 7 år nu, om jag minns rätt.
Det enda som hänt med dem är att de blivit blanknötta under hälen och på
delar av sulan, att karborrebanden är rejält luddiga och på den sträva
sidan har det fastnat en del ludd.


De har inte använts särskilt hårt men ganska mycket, varav ungefär hälften inomhus på
jobbet.


Jag har vridit och böjt på dem nu för att se om jag hittar någon tendens till sprickor, uttorkning
eller oroande skador men hittar ingenting. Men som sagt, de har inte använts särskilt hårt, tex inte till
några längre marscher och ganska sällan vintertid.
 
Teva håller

Som Göran skriver så har jag också haft mina Teva i 7-8 år och använt dem väldigt mycket, så gott som alltid när vädret tillåter, både vid vandringar och till vardags, och det ända är att de är blankslitna, inga tendenser till sprickor eller skador, reklamera dem är även mitt råd.
 
Reklamera!

Har sandalerna gått sönder är de måndagsexemplar och ska reklameras. Du kommer att få ett par nya på ett litet kick. Den erfarenhet jag har av att reklamera TEVA är att det går jättebra och har man otur ;) så har modellen tagit slut och då får man ett par ännu bättre.
 
Helt suveräna

Har själv haft mina sandaler i 5 år och har inte märkt några tendenser till förslitningar. Det enda som
hänt är att sulan blivit sliten. Har även använt dom vid vandringar i höga Tatra i Polen då jag skadat min stortå ett år.
 
Sandaler för kontoret

Det är tråkigt att du har råkat ut för ett måndagsexemplar. Det är möjligt att du har använd dom i verkligheten, dvs i naturen. Är det något inte Teva eller andra märken klarar är det vandring eller vadning oavsett vad försäljaren har sagt. Man vadar inte utan att domna bort i sandaler. Man bestiger inte fjälltoppar med sandaler och man har dom definitivt inte som lägerskor (myggorna äter upp fötterna). De är en typisk city-trekking pryl som man inte använder utanför den upgågna rutten mellan kontoret och kafferummet. Jag tycker m a o att du ska slänga dina sandaler åt skogen och satsa på något mer fotvänligt,

Mhv

Håkan
 
Luddiga kardborreband...

Hej !
Luddiga kardborrband kan lätt åtgärdas. Jag lämnade in mina TEVA Terradactyl (inköpta-96) hos skomakaren och fick nya kardborreband för en kostnad av strax över 100 kr. Det var det värt, de blev som nya.

Hälsar, Mats
 
Nej du

Antingen är det ett produktfel eller så har du använt de helt hänsynslöst. Jag har haft mina i tre år och använt de året runt: på resor, till vardags och som extra skor på vandringar. Jag ser inte ett fel. Visst är de lite slitna i remarna men...
Jag anser att du går till affären du köpte dem på och hämtar ut ett par sprillans nya.
 
Lite väl negativ kanske?

Håkan! Jag vet inte hur seriös du var med ditt inlägg, men det är i alla fall helt klart att jag både vadat, bestigit toppar och slagit läger i mina Teva. Men hur man kan använda dem beror naturligtvis på hur känsliga fötter och leder man har.

En sak är i alla fall klar: Robert som la in det första inlägget har haft otur och fått ett måndagsexemplar och det borde inte vara några problem att reklamera dem. Det är möjligt att affären gnäller och vill ha ett kvitto, men då kan man skicka dem till Teva direkt, de kan ju i alla fall knappast tvivla på att det är de som gjort sandalerna.

Lycka till!

//Johan
 
Tevasandaler+GoreTex strumpor=Myggskydd

GoreTex strumpor tillsammans med Teva sandaler det bästa sättet jag kommit på att skydda vristerna mot myggbett vid vistelse på myggrika ställen, som när man sitter och lagar mat vid tältet. Man ska nog inte använda GoreTex strumporna utan skor då man går.

Per Brune
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
fson När TEVA-kardborren är slut? Fjällvandring 11
koffer Teva borttappad i Rapadalen Fjällvandring 9

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.