Tåstrumpor!

Hej!

Jag ska köpa ett par FiveFingers och vill ju då även ha ett par (eller flera par) tåstrumpor. Vimbram själva säljer såna men de är inte i ull - och jag vill ha i ull!

Så jag försöker hitta tåstrumpor i merinoull men har problem att hitta tåstrumpor överhuvudtaget! Jag har fått tips i artikeln "Genom Sarek i FiveFingers" till en producent, Bola, men ser att de har bara en tåstrumpa och det är i Coolmax och nylon! Hur är egentligen Coolmax jämfört med Merinoull?

Är det någon som har tips om tåstrumpor i merinoull och var man kan få köpt de så är det väldigt tacksamt?

/Andreas
 
Efter att ha prövat 5 toes både i ull och coolmax är min dom följande.
Alla 5 toes strumpor fyller på i skorna och ökar behovet av utrymme i sidled över tåpartiet.
Ull värmer men håller inte huden torr, de kräver frekventa ombyten och tvättning regelbundet, torktiden är betydande och slitstyrkan dålig. Själv kan ego inte rekommendera dem.
Coolmax håller huden torr, kräver sköljning varje dygn, du vänder dem på lunchrasten, de torkar snabbt. Genom att huden hålls torr håller den längre och med välpassande skodon och lämpliga ull-nylonstrumpor som stoppning och isolering, håller fötterna längre än med ull+ull. Rekommenderas fast själv föredrar ego dubbla sockor utanpå om man skall gå i kängor. Med lätta skor brukar ett par coolmax räcka för marschen och ull för läger och sömn.
 
Så du rekommenderar sockor i Coolmax till vandringen och torra ullsockor att ha på i lägret! Kan ju vara värt att prova. Vad är Coolmax egentligen? Själv har jag inte samma erfarenhet av att ullsockorna ska ta lång tid på sig att torka. Jag har hårdtestat, genom att medvetet doppa foten i en iskall bäck (en tidig vårdag i april) med meshskor, så var strumporna torra inom en timmes vandring hemåt! Skorna var fortfarande lite blöta i sulan när jag kom hem.

/Andreas
 
Jag var/är ullfrälst, men coolmax är inte att underskatta. Förmodligen fulla med silver o skit, men de håller sig fräscha och torra väldigt länge, dessutom torkar de mkt mkt fortare än ull. Jag säger köp.

Jag hade ofta tåstrumpor för i tiden, då jag hade lite problem med fotsvamp (inte mitt fel, dåvarande gym o klubb var helt besudlat!), då hjälpte tåstrumporna, men jag tyckte att de höll väldigt dåligt tyvärr.
 
Jag håller med föregående talare.
Ull har dålig slitstyrka och jag kan tänka mig att den är ännu sämre i tåstrumpor. Själv kör jag med Bolas coolmaxstrumpor och är jättenöjd.
Men det skall påpekas att jag inte testat tåstrumpor i ull och att jag betvivlar starkt att de håller någon längre tid.

I lägret använder jag sedan ullstrumpor. Dels för att det är varmare och skönare och då kan jag även skölja tåstrumporna och låta dessa torka.

//Peter
 
Prova med

naturguide.se, de har både CoolMax och Merinoull.

Jag har bara testat ullvarianten och kan hålla med om att de slits fort, särskilt de senaste jag köpt så de kanske har gått ner i kvalitet också.

Ska testa CoolMax!
 
Tack för alla tips!

Jag köper ett par coolmax strumpor och testar! Sen får vi se, men som ni säger, att använda ull som lägerstrumpor fortsätter jag med oavsett vad det blir för framtida tåstrumpor :)

Nu ska jag forstätta räkna dagarna till årets vandringssäsong börjar...

/Andreas
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Humran Tåstrumpor någon? Kläder 2

Liknande trådar


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.