Här är en riktigt bra kökskniv, en "Finnpoint" från 60-talet av Tapio Wirkkala. Kniven var fram till igår en lång skinkkniv som var böjd/trasig i spetsen så jag fick den för typ ingenting. Jag omprofilerade bladet till denna form, ett "allt-i-allo" blad. Handtaget har släktskap med den ikoniska puukkon, men är mer intrikat. Polering av blad och handtag med autosol återstår, men jag har gjort det på ett par andra modeller i serien så inga problem. Jag tycker den, och serien i övrigt, är grym
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Stort knivintresse - välj din favoritkniv
- Trådstartare dePaul
- Start datum
https://bestmachete.co/best-macheteBowie!?
rock n' roll!
Lästips
ANNONS
Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken
STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.
Förstår att du håller på att jobba dig igenom tråden iom att du citerar ett 10 år gammalt inlägg. Ett råd, skriv gärna vad du länkar till. Så tråkigt och meningslöst med inlägg med enbart länkar.
![]()
Ska man använda eller rama in?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Rama in 👍 Hur fick du tag på den där? Jättefin, helt oanvänd eller!?
Rama in 👍 Hur fick du tag på den där? Jättefin, helt oanvänd eller!?
Lyckades kamma hem denna (F13gbm) på en utförsäljning kombinerat med rabattkod. (fortfarande oförskämt dyr). Fanns ett annat exemplar i brun micarta (F13gmm) igår som jag också beställde. Får se vilken jag behåller (båda?).
Dyr månad. Dyrt hobbyprojekt hittills. Vad gör man inte för att stimulera ekonomin.
![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Fint att du ställer upp! 😊
Fina knivar. Det är ngt speciellt med micarta varianten.![]()
Fredrik
Wooow! Min investering känns genast bättre. Använder du ngn av dem till vardags/brukskniv eller är det bara för samlingen?
Är sugen på en i Green micarta.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Salig far, född i Pajala, inpräntade i mig att en karl är oklädd utan kniv. Eftersom han dessutom var läkare så kastade han med avsmak ifrån sig alla eggverktyg som var slöare än en skalpell. Själv drar jag mig fram som advokat och i de miljöer jag vistas i vardagslag är allt annat än en liten fällkniv otänkbart (och ska jag in på häktet får jag inte ens ha med mig den...).
1. En Victorinox fällkniv, modell mindre, som jag fick av min faster när jag tog studenten (för ungefär 45 år sedan).
2. "Där ute" ägnar jag mig ofta åt fiske så då är ju en rostfri kniv att föredra. Mora 2000 funkar till det mesta, men jag fiskar har jag gärna även en filékniv med mig, en Rapala (som jag antar är tillverkad av Marttiini). Annars, om jag är ute i skogen, har jag gärna med en gammal Frosts med blad i laminerat stål och skaft i Bubinga (?) som jag köpte på SportDepoten i Falun 1972. Är jag ute för att tälta så har jag med mig de kivar jag behöver, inklusive en machete, och naturligtvis även yxa och såg. Varför folk (stadsbor?) håller på och misshandlar knivar genom att banka på den för att klyva ved när man kan använda yxa begriper jag inte.
3. Det beror på vad jag gör utomlands, se ovan.
4. Det är en omöjlig fråga. Jag använder naturligtvis inte en kockkniv för att skala potatis eller en skalkniv om jag ska skära upp en stek. Skärpning!
5.Mitt knivintresse är tämligen pragmatiskt och har inte gått så långt att jag drömmer om knivar.
1. En Victorinox fällkniv, modell mindre, som jag fick av min faster när jag tog studenten (för ungefär 45 år sedan).
2. "Där ute" ägnar jag mig ofta åt fiske så då är ju en rostfri kniv att föredra. Mora 2000 funkar till det mesta, men jag fiskar har jag gärna även en filékniv med mig, en Rapala (som jag antar är tillverkad av Marttiini). Annars, om jag är ute i skogen, har jag gärna med en gammal Frosts med blad i laminerat stål och skaft i Bubinga (?) som jag köpte på SportDepoten i Falun 1972. Är jag ute för att tälta så har jag med mig de kivar jag behöver, inklusive en machete, och naturligtvis även yxa och såg. Varför folk (stadsbor?) håller på och misshandlar knivar genom att banka på den för att klyva ved när man kan använda yxa begriper jag inte.
3. Det beror på vad jag gör utomlands, se ovan.
4. Det är en omöjlig fråga. Jag använder naturligtvis inte en kockkniv för att skala potatis eller en skalkniv om jag ska skära upp en stek. Skärpning!
5.Mitt knivintresse är tämligen pragmatiskt och har inte gått så långt att jag drömmer om knivar.
Liknande trådar
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg