Stort knivintresse - välj din favoritkniv

Ja nej så kan man ju inte hålla på. Hämtade hem plåten precis. Hmm. Rätt stor. Min småknivar som kräver 25x165 mm ämne... Det blir 40 st. Mina barn kommer alltså få ärva AEB-L plåt. Men det är ju fina grejer.
 
Kommande helgs värmebehandlingsförsökssubjekt. Båda 3.5 mm tjocka. Men övre är RWL 34 och den undre AEB-L.
 

Bilagor

  • DSC_1998.jpg
    DSC_1998.jpg
    32.4 KB · Visningar: 731

Aktuellt

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.
Detta är verkligen skitspännande!:)

Så roligt hur ni kan skapa så vackra konstverk av lite stål.

Och den kunskap ni har är så intressant att läsa om.

Önskar ibland att ni hade en radio pod.
 
Trevligt att höra. Men kan inte påstå att jag känner mig så sjukt kunnig :) Men i helgen blev det riktig succé! Detta 3.5 mm blad i AEB-L är det bästa jag gjort hittills. Blev stenhårt. Tog mig 2 timmar att lägga på bryneggen...med diamantbrynen. Eggen håller kanon. Skar och vred tvärs genom lite reglar. Ingen deformation eller urflisning. Nice.
 

Bilagor

  • DSC_2004.jpg
    DSC_2004.jpg
    27.2 KB · Visningar: 600
Trevligt att höra. Men kan inte påstå att jag känner mig så sjukt kunnig :) Men i helgen blev det riktig succé! Detta 3.5 mm blad i AEB-L är det bästa jag gjort hittills. Blev stenhårt. Tog mig 2 timmar att lägga på bryneggen...med diamantbrynen. Eggen håller kanon. Skar och vred tvärs genom lite reglar. Ingen deformation eller urflisning. Nice.

Succe! Det är RIKTIGT bra resultat! Skulle vara kul att veta hur hårt det blev, men du måste ju vara uppe på 62-63+? Riktigt fin form den där sheepsfooten också, kanoners allting
 
Tack! Ja formen blev rätt bra tycker jag med. Lite lätt uppsvept fårfot. Mer änvändbart än renodlad fårfot eller Wharncliff tycker jag. Har lite tankar på hur den ska renodlas till nästa gång.
Ja det blev hårt. Enl recept borde jag ha landat på kanske drygt 61 Hrc. Känns dock lite hårdare. Men AEB-L går ju att köra hårt med rätt tunn egg. Därför det lovordas rätt mycket runt om, inte minst i köksknivar.
Det andra bladet i RWL fick samma behandling och känns även det hårt, men har ingen egg ännu. Det warpade inte det minsta, vilket är gött.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips