Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Stort knivintresse - välj din favoritkniv
- Trådstartare dePaul
- Start datum
Ja nej så kan man ju inte hålla på. Hämtade hem plåten precis. Hmm. Rätt stor. Min småknivar som kräver 25x165 mm ämne... Det blir 40 st. Mina barn kommer alltså få ärva AEB-L plåt. Men det är ju fina grejer.
Prova att göra en längre kökskniv, vetja!
Lästips
ANNONS
Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken
STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.
Ja men plåten är 3.5 mm tjock... Mycket att slipa bort...
Välkommen till min värld 😊
Kommande helgs värmebehandlingsförsökssubjekt. Båda 3.5 mm tjocka. Men övre är RWL 34 och den undre AEB-L.
Snyggt, lycka till!
Trevligt att höra. Men kan inte påstå att jag känner mig så sjukt kunnig
Men i helgen blev det riktig succé! Detta 3.5 mm blad i AEB-L är det bästa jag gjort hittills. Blev stenhårt. Tog mig 2 timmar att lägga på bryneggen...med diamantbrynen. Eggen håller kanon. Skar och vred tvärs genom lite reglar. Ingen deformation eller urflisning. Nice.
Bilagor
Trevligt att höra. Men kan inte påstå att jag känner mig så sjukt kunnigMen i helgen blev det riktig succé! Detta 3.5 mm blad i AEB-L är det bästa jag gjort hittills. Blev stenhårt. Tog mig 2 timmar att lägga på bryneggen...med diamantbrynen. Eggen håller kanon. Skar och vred tvärs genom lite reglar. Ingen deformation eller urflisning. Nice.
Succe! Det är RIKTIGT bra resultat! Skulle vara kul att veta hur hårt det blev, men du måste ju vara uppe på 62-63+? Riktigt fin form den där sheepsfooten också, kanoners allting
Tack! Ja formen blev rätt bra tycker jag med. Lite lätt uppsvept fårfot. Mer änvändbart än renodlad fårfot eller Wharncliff tycker jag. Har lite tankar på hur den ska renodlas till nästa gång.
Ja det blev hårt. Enl recept borde jag ha landat på kanske drygt 61 Hrc. Känns dock lite hårdare. Men AEB-L går ju att köra hårt med rätt tunn egg. Därför det lovordas rätt mycket runt om, inte minst i köksknivar.
Det andra bladet i RWL fick samma behandling och känns även det hårt, men har ingen egg ännu. Det warpade inte det minsta, vilket är gött.
Ja det blev hårt. Enl recept borde jag ha landat på kanske drygt 61 Hrc. Känns dock lite hårdare. Men AEB-L går ju att köra hårt med rätt tunn egg. Därför det lovordas rätt mycket runt om, inte minst i köksknivar.
Det andra bladet i RWL fick samma behandling och känns även det hårt, men har ingen egg ännu. Det warpade inte det minsta, vilket är gött.
Liknande trådar
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg