Ny "testkniv" till härdning i helgen. Har dessutom bara 0.3 mm bakom i eggen. Se om det funkar..
Jäklar! Utan quench plates skulle det bli banan av den där. Hur är det du säger, slicigt!
Ny "testkniv" till härdning i helgen. Har dessutom bara 0.3 mm bakom i eggen. Se om det funkar..
Har satt ihop ett polersystem för skaft av lite olika skivor, medel, vax. Före är handslipat till ca 1300 korn och behandlat med linolja och terpentin som fått torka/härda.
Riktigt snyggt trä och jobb i övrigt! Men jag är lite nyfiken på hur du har resonerat kring tjockleken på bolstret? Med ett så tjockt bolster hamnar pekfingret så långt ifrån eggens början att det är att jämföra med en ricasso på uppemot centimetern utifrån vad jag kan se på bilderna.
/ Morgan
Jäklar! Utan quench plates skulle det bli banan av den där. Hur är det du säger, slicigt!
Det är bara vid kommande egg den är så tunn. Vid ryggen 2.5-2.6.
Anlöpt två gånger på 185-190 grader. Nästan zero ground, och fulpolerad (dvs några grovrepor kvar i bakgrunden).