Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Stort knivintresse - välj din favoritkniv
- Trådstartare dePaul
- Start datum
Dang, nice! Riktigt snygga grejer. Läderslida på bild också snart? 😉
Slipar du handtagen för hand? Tallriksslip?
Åh, tack! Just denna är jag nöjd med, det är inte ofta. Ja, ska börja plita på en slira nu, men den kommer att ta typ resten av sommaren. Ja, slipar handtagen för hand helt och hållet, inga hjälpmedel
Lästips
ANNONS
Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro
Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...
Kollade faktiskt mina blad nu. På de två långa som är av 3.5 mm RWL 34 och ca 235 mm långa så är där faktiskt små wridningar. Svårt att direkt uppfatta med ögat, men tittar man niga så syns det. Har väl ingen egentlig stor betydelse för just de här knivarna, men ändå inte ok tycker jag.
Hur som helst har jag precis gjort mig "värmebehandlingsmässigt oberoende". Så nu blir det ordning och reda![]()
Kom att tänka på detta - ett tips från ett annat forum som funkar bra för mig vid mindre vridningar. Görs efter anlöpning, och böj ungefär lika mycket som motsvarande vridning är (hoppas du förstår...). Går att göra snyggare lösningar naturligtvis
Bilagor
Bra tips! Jag planerar att släcka mellan 80x25 mm aluminium plattstång, för att motverka vridning. Klämma åt med tvingar.
Yes, borde ju funka. Glömde att du kör luftkylning. Jag borde också lära mig det, warpning är det som är svårast att kontrollera och bland det svåraste att korrigera
Läste även om att man kan köra kolstål så här, delvis. Typ direkt släcka i olja några sekunder sen in mellan plattstång och klämma ihop. Någon som gjorde så med O1 med goda resultat.
Jo, jag har gjort det några gånger, funkar bra. Men, om man gör differentierad härdning så är pastan/murbruket i vägen så då funkar det inte 100%
Ser både slicig och robust ut på samma gång. Inte lätt att få till. Grattis!
~Paul~
Jag tror det blir en lite evolverad version i 2.6 mm RWL 34 nästa gång. Ännu mer slajs.
Det är den vägen som jag personligen hade vandrat 😎. 2,6 mm är tillräckligt tjockt!! Med största sannolikhet hade det räckt med 2,4 mm.Jag tror det blir en lite evolverad version i 2.6 mm RWL 34 nästa gång. Ännu mer slajs.
-Paul-
Ojoj, det låter något, det 😯.Sen ser jag väldigt mycket fram emot att göra mindre knivar i 1.5 mm O1, rätt så hårt härdat. DET kan bli slajsigt!
-Paul-
Liknande trådar
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg