Stort knivintresse - välj din favoritkniv

En Bild på en annan favorit i ett favoritsammanhang.

DSC_0195.jpg


Bosse
 
DSC_0044.jpg


Mindre lyckosam dag med en kniv jag täljt till själv av ett Björkmanblad. Mäter sig inte med alstren här men jag gillar den och den lätt att slipa och resonabelt varaktig i eggen.

bosse
 
Ett par till småknivar jag gillar att ha i fickan.
Case Small trapper 3.5 tum och medium stockman på case 32 ram i samma storlek. båda med blad av CV och skaft av jigged bone.

DSC_0104.jpg


Bosse
 

Aktuellt

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.
Fick hem en till Jarl idag som är tänkt som en 40 års present till en kompis och blev förundrad över olikheten på skaftformen. Den nya har en omkrets som är drygt 1 cm större än min gamla och är mycket mer formad som en tunna medans min gamla är i järmörelse nästan fyrkantig. Det har sin charm med knivar som tillverkas delvis för hand. :)

Svårt att få med skillnaderna på kort men gör ett försök.

semester025.jpg


semester022.jpg


semester024.jpg


semester020.jpg


Fredrik
 
Fick hem en till Jarl idag som är tänkt som en 40 års present till en kompis och blev förundrad över olikheten på skaftformen. Den nya har en omkrets som är drygt 1 cm större än min gamla och är mycket mer formad som en tunna medans min gamla är i järmörelse nästan fyrkantig. Det har sin charm med knivar som tillverkas delvis för hand. :)

Fredrik

Spännande skillnader... Det är verkligen rätt så markant.

Men jag måste faktiskt tillägga att jag nästan önskar att jag fyller 40 snart med sådana presenter ;)
__
Fredrik
 
Vad gjorde du för förändringar? Skulle vara intressant att höra vad du tycker är fel med den.
__
Fredrik

Jag började med att slipa greppen ordentligt och sen ge dom en ytbehandling med Danish oil. Sen var det eggarnas tur eftersom dom närmast var att betrakta som smörknivar när dom kom. Som jag skrev så har knivarna potential men det är nog väldigt få som är "färdiga" från fabrik.

Om vi säger så här: Jag kan inte rekommendera Bushlore som ett alternativ till de knivar som GeoMicke redan har funderat på. De knivarna (t.ex. Casström SFK, EKA W11, Enzo Trapper med flera) är så mycket bättre.

Det jag menar med "fel" är t.ex. när man på fabriken har slipat bort för mycket på eggen eller på något ställe på greppet. Det är ju lättare när dom har tagit bort för lite...

Modellen i sig har jag väl inte något speciellt emot. Den har sin charm.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips