Absolut mycket bättre än Spydercos version. Ruskigt fin kniv! Den kan jag verkligen tänka mig! Vad är priset på en sådan?
~Paul~
Mejlar Pekka och kollar, återkommer.
Absolut mycket bättre än Spydercos version. Ruskigt fin kniv! Den kan jag verkligen tänka mig! Vad är priset på en sådan?
~Paul~
Mycket vänligt! Tack Oblix!Mejlar Pekka och kollar, återkommer.
På tal om flippers och D2-stål. Det här är min Darell Ralph Camillus Cuda Maxx 5.5 i D2. Bladet har en högt uppdragen sabelslipning, anodiserat titangrepp med framelock och blankt titanclip. Fick kniven snuskigt billigt som pre-production run.
Jag förstår inte varför Spyderco envisas med att kalla det för skandinavisk slipfas? Det rör sig ju helt uppenbart om ett fullt flatslipat blad med en primäregg. Som bekant så är skandinavisk slipfas en variant på sabelslipning, dvs slipfasen går inte hela vägen upp till bladryggen.Verkar i vart fall inte vara en kniv som är tänkt att använda. Lite märkligt väl? En scandi grind hade kanske funkat bättre?
Tack Seved. Ja, det är en mycket fin, gedigen och välbyggd kniv. Den har dock några nackdelar.Den var fin.
Seved
Följer man den länken får man en del frågetecken. Verkar som om eggen inte klarar det minsta lilla tyvärr.
Jag har läst lite olika bud, allt från 18 till 22 grader sammanlagt. Eggen sägs vara en zeroegg med en liten primär/microegg. I den här konstellationen skulle jag inte våga använda kniven till hårt täljande. Den bör dock kunna klara av allt annat som man förknippar med en vanlig EDC.Följer man den länken får man en del frågetecken. Verkar som om eggen inte klarar det minsta lilla tyvärr.
Lite konstigt eftersom designen från början är en träbearbetningskniv.
dePaul, fattar jag rätt om Spyderco påstår att det inte finns någon sekundäregg utan att det är en fullflatsslipad zero edge? Dessutom runt 20 grader totalt? Verkar helt sjukt tunnt oavsett ståltyp.
Sen att kalla det scandigrind är väl lite galet kanske, även om det också är en zero edge.
//Per