Stort knivintresse - välj din favoritkniv

I början av sommaren provade jag att fritera en Opinel No7
/Andreas
Så du gjorde det. Trodde inte att någon skulle våga när jag tog upp ämnet för några månader sedan ;).

Jag brukar inte doppa hela kniven i oljan utan plockar isär den eller låter bara handtaget hänga ned i oljan i en ställning som jag fäster på fritösen. På det viset så når inte oljan den viktiga eggen utan endast påverkar området kring pivot-skruven.

Din kniv blev dock mycket fin, grattis!

~Paul~
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.
Jag tar gärna tips på ett par köksknivar som skulle kunna klara det mesta i ett hemmakök tillsammans med en ny filékniv - som mycket väl skulle kunna bli en till Rapala, även om en som passsar ihop med nya köksknivarna inte skulle skada.

(Jag tycker t.ex. att Masakage - Kumo ser väldigt intressanta ut, men har ingen aning om de är lika bra som de kostar och är snygga)
Tackar för ditt utförliga svar. När det gäller tips på diverse köksknivar så får jag fundera lite. Standardsvaret brukar dock vara Akifusa PM ;).

När det gäller en allround filékniv till både grovrensning och finlir så är det nog svårt att slå Frosts CT8S-E1:

http://www.skalanetshop.no/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/3/1/310119_7.jpg

~Paul~
 
Gammal brukskniv

Ibland är det kul med en gammal brukskniv som verkligen har använts.
 

Bilagor

  • image.jpg
    image.jpg
    58.1 KB · Visningar: 1,172
Tackar för ditt utförliga svar. När det gäller tips på diverse köksknivar så får jag fundera lite. Standardsvaret brukar dock vara Akifusa PM ;).

När det gäller en allround filékniv till både grovrensning och finlir så är det nog svårt att slå Frosts CT8S-E1:

http://www.skalanetshop.no/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/3/1/310119_7.jpg

~Paul~

Aha, ja den såg ju riktigt trevlig ut, finns den Frostkniven att uppbringa i Sverige?

Jag var sugen på Akifusa, men snålade till det lite - samt att jag tyckte om utseende och beskrivning - och slog som sagt till på ett par från en av Cleancuts mindre Kashima serier. Jag ringde och frågade om de ville rekommendera några andra knivar i liknande prisklass, men de tyckte att det var deras bästa knivar för den pengen....lite synd att jag inte är karl nog att utvärdera om det stämmer eller ej, men förhoppningsvis blir jag iaf nöjd :)

http://www.cleancut.se/butik/knivmodeller/kockknivar/sujihiki-2-2465-detail

Köpte även Sujihiki i samma serie.
 
Aha, ja den såg ju riktigt trevlig ut, finns den Frostkniven att uppbringa i Sverige?

Jag var sugen på Akifusa, men snålade till det lite - samt att jag tyckte om utseende och beskrivning - och slog som sagt till på ett par från en av Cleancuts mindre Kashima serier. Jag ringde och frågade om de ville rekommendera några andra knivar i liknande prisklass, men de tyckte att det var deras bästa knivar för den pengen....lite synd att jag inte är karl nog att utvärdera om det stämmer eller ej, men förhoppningsvis blir jag iaf nöjd :)

http://www.cleancut.se/butik/knivmodeller/kockknivar/sujihiki-2-2465-detail

Köpte även Sujihiki i samma serie.

Nu suger det i knivtarmen igen!
Har just nu EKA, Sarek från Duka och en Edge, inte skitknivar men inte i denna klass!
 
Råkade på ett ämne som stötts och blötts till leda på framför allt amerikanska forum, nämligen styrkan hos fällknivslås. Kände mig dock föranledd att skriva något i ämnet.

Det som aktualiserade frågan var känsliga frågor som världens starkaste lås, nyttan med det och Sebenza.

http://knivigtvarre.blogspot.se/2016/09/om-las.html​




/ J
Bra skrivet. Personligen föredrar jag liner eller frame lock men en modern kvalitetsfällkniv har oftast ett tillräckligt bra lås för normalt bruk. Detta blir mest en teoretisk diskussion.....
/Per
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips