Stockholmsförare 2006.

Föraren på väg

När det gäller möjligheterna att hålla sig uppdaterad med vad som händer ute vid klipporna, nyturer, etc, är ju lösningen med en Wiki-baserad förare eller liknande utmärkt. Jag ser inte detta som ett hinder för en ny förare. Det är ju dock ganska enkelt att rita egna skisser med hjälp av originalskisserna som förlaga hemma vid skrivbordet, om man jämför med att rita alltihopa från börja ute vid klippan.
Det skulle kännas lite tungt, om någon satte detta i system. Med tanke på att föraren är så pass sen kan jag ju dock förstå att man vill få ut informationen.

Hur som helst, en ny förare behövs och kommer, var så säker.
Jag tänker inte sitta här och tråka ut er med vilket digert och pilligt (men skitkul) jobb det är att sätta ihop en ny förare på kvällstid/natt vid sidan av det ordinarie arbetet. Så jag nöjer mig med att säga att det jobbas för högtryck med föraren. Våren -07 skall den gå i tryck.

Hälsningar Micke
 
OM wiki-föraren blir bra och täcker all klättring i Stockholm så kommer det nog att resultera i en något lägre föräljning av tryckta föraren. Men för de flesta är det nog ganska självklart att en tryckt förare i bokform är det absolut smidigaste.

Det absolut bästa blir när tryckta föraren är klar och man kan gå in på wikiföraren och se om det gjorts nya turer eller hänt något nytt i accessväg.
 
Det finns en annan synvinkel också -

Sverigeföraren kommer med no strings attached. Det som skrivs hamnar inom public domain. Det innebär att den lovligen funkar som källmaterial till en tryckt förare utan att någon från sverigeföraren.se kan göra några anspråk på informationen. Den kan alltså bidra till kommande editioner av Stockholmsföraren m.fl.
 
BIMBO (boulderdatabas on-line) fungerade som utmärkt källmaterial för all bouldering när Umeå-föraren kom för två år sedan. Utan BIMBO hade det varit väldigt mycket färre boulders i Umeå-föraren.
 
orienterad och hemma?

Hej Johan,

det vet jag tyvärr inte, men hoppas att du har koll på klipporna i stockholm i alla fall, för jag och Johan M kommer till stockholm i helgen (8-19/9) och skulle gärna vilja klättra med dig!

Har övriga som läser detta tips på någorlunda central klättring i 5-6 registret?

Mvj Jennie
 
Förbeställning av föraren

Tjenare. En fråga till dig är om det kommer finnas möjlighet att förbeställa föraren här på utsidan för att på så sätt vara garanterad ett exemplar?
Mvh Johan Rosander
 

Liknande trådar


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.