Stekpanna till Trangia 25

Tänkte investera i en ny stekpanna till mitt trangia då den jag har är helt slut och saknar teflon i större delar av botten.

Jag skulle kunna köpa en ny teflon men tycker inte riktigt dessa är så bra.

Finns det något bättre alternativ i samma storlek som går packa och använda på samma sätt som trangia stekpanna?

Jag kollade på primus litech (keramisk) ist men osäker på om den passar.

Kanske finns något med lite tjockare botten? Vikten är inte prio ett men vill inte bära någon överdrivet tung gjutjärnare


Tacksam för tips
 
Om du väntar någon vecka - så kommer du att kunna köpa Trangias DuoSSAL-stekpanna igen.
De ska släppas kring månadsskiftet november - december är det sagt.
/Odd

(Sagt av Malin själv uppe i Trångsviken vid ett telefonsamtal i sensomras...)
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Lite off topic kanske, men jag har haft svårt att använda trangia hårdanodiserade stekpanna utan att bränna fast. Speciellt svårt med pannkakor. Vet inte om det är fel teknik, med för hög temp eller om det är stekpannan som är svår. Stekpannans yta ser ny ut och inte skadad. Tipps på hur man steker pannkaka vore bra.
 
Tålamod och försiktighet

Var försiktig med temperaturen. Trangias nuvarande stekpannor är mycket tunnare i godset än de gamla.
Värm upp pannan med smör i. Smöret får bli brunt men inte mer. Om du bränner smöret smakar inte pannkakorna något vidare.
Det tar tid att steka när man måste vara försiktig med värmen. Det är mycket lättare att få till pannkakorna med Muurikkas stekpanna.
/John
 
Tack för alla svar! Jag ska kika runt lite. Jag vet att det finns många trådar om de här duosal men kan någon kort förklara vad fördelen med dom är?
 
Tack för alla svar! Jag ska kika runt lite. Jag vet att det finns många trådar om de här duosal men kan någon kort förklara vad fördelen med dom är?

Wikipedia:Duossal är en metall plåt där rostfritt stål och aluminium pressats samman under högt tryck. Namnet är skapat av "duo" + stainless steel, SS + Al. Materialet används till lättare kastruller, med aluminium på utsidan för bra värmeledning och rostfritt stål på insidan för hårdhet och resistens mot repor.
 
Hårdanodiserad aluminium är också bra mot repor och lättare.

Svårt hur som helst att steka på Trangia blir ojämn värme i stekpannan. Jag tycker steka/bryna i en kastrull närmare lågan funkar bättre.

Thure
 
Duossal 25 finns på Friluftsvaror för 179:-
Ser ut som om den firman redan har fått sina leveranser av de nyproducerade DuoSSAL-delarna.
Både till 27 och till 25 fanns såväl kokkärl som stekpannor att beställa - och de kompletta köken i UL/D...
Malins kommentar i telefonsamtalet var att de (då!) väntade på förpackningskartongerna till de kompletta köken
- så tydligen har DUOSSAL-versionerna nu börjat distribueras...
/Odd
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips