• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Skosnören och kängsnören

4 mm och hur hala de är beror tillverkare, lite bivax ökar klibbigheten en aning. Ett annat tips är att kolla varför snörena slits så snabbt att det behövs extra slitstarka snören.
 
4 mm och hur hala de är beror tillverkare, lite bivax ökar klibbigheten en aning. Ett annat tips är att kolla varför snörena slits så snabbt att det behövs extra slitstarka snören.
Varför de slits vet jag redan, det är metalöglan på skon snöret löper genom som äter upp vanliga skosnören oavsett hur jag provat att trä. Dynema har hållt bra i flera säsonger men har nackdelen att knyta upp sig.
Ska kanske prova om bivax hjälper på mina existerande skosnören av dynema först.

/Patrik
 
Jag använder iofs inte Dynema så osäker om det fungerar men jag har noterat att det håller bättre när jag vänder på rosetten, dvs istället för att gå ovanför skapar jag den underifrån.
Är inte detta beroende på hur du gör den första knuten? Tänket om man drar parallellen till råbandsknop vs kärringknut?
 
Glatta snören funkar inte alltid att knyta en vanlig rosett med, det finns däremot en hel hög med sätt att knyta på och man får leta sig fram tills man hittar ett som håller men fortfarande är skapligt enkelt att få upp.
Om man vaxar vanliga snören så minskar friktionen (tvärt om mot glatta syntetsnören) vilket också kan vara värt att prova.
 
Har dåliga erfarenheter av "vanlig" paracord som skosnören. Den är för glatt helt enkelt.
Finns ju dock paracord som är annorlunda.

Själv föredrar jag lädersnören. Mina jörnkängor åt snören till frukost. Lädersnören från lundhags höll i flera år.
"Nackdelen" med lädersnören är att de är jobbigare att lossa när man vill ta av sig kängorna. Det är Iofs en fördel också - snörena formas och nyper fast bra.
 
Trådstartare Liknande trådar Forum Inlägg Startad
medic Skosnören Kläder 12
tango Hur undvika avmantlade skosnören? Kläder 8
adventure_transport Bra skosnören? Kläder 2

Liknande trådar

Logga in