• Obs! Tänk på att om du lägger ut din epostadress eller telefonnummer i forumet finns risken att de snappas up och används för spambrev och dylikt. För att slippa detta kan du istället be intresserade att kontakta dig via funktionen "Skicka epost till..." som finns i menyn man får få man klickar på ditt namn vid foruminlägget.

Ryggsäck för tjejer?

Tänkte köpa en ny ryggsäck och funderar på Haglöfs Victor Q 6070 eller SEC 65 Q eller Fjällrävens Ridge Lady 65. Någon som testat någon av dem eller har någon annan att rekommendera? Jag brukar vara ute ungefär en vecka åt gången i svenska fjällen och föredrar att packa så lite som möjligt, därav storleksvalet.

Tacksam för råd!

/ Ulrika
 
Litar på flickvännen

Jag köpte en Norröna ..tind någonting 55 liter , till min sambo då hon fyllde och får några år sedan. och vad jag vet avgudar hon denna ryggsäck helt lagom storlek för veckovandringar (Då sambon snällt bär lite mer :) men även dagsturer till klätterklippan. För mig är den ganska kort i ryggen med den passar henner utmärkt. Ett stort plus är att det är så väldigt rejäl och inga lullull finesser som kråglar. Priset var ca. 2400 tror jag, kanske lite dyrare idag.
 
Tjejryggsäck

Jag har en Haglöfs Sec 65Q och är väldigt nöjd med bärsystemet. En fantastiskt bekväm ryggsäck att bära, passar mig utmärkt. Jag är dock lite mindre nöjd med antalet ytterfack och placeringen av dessa. När jag skulle köpa ryggsäck valde jag mellan denna och en lundhags. Lundhags-ryggsäcken var mycket mer praktisk med ytterfack och hade dessutom ett fack på utsidan och innanför detta kunde man komma åt hela ryggsäcken. Även Haglöfs har denna funktion men den är inte lika praktisk. Det slutade dock med att jag valde Haglöfs eftersom Lundhags hade för lång rygg för mig.

Är trots allt väldigt nöjd med min Sec 65Q men fundera lite extra på just ytterfacken innan du köper denna säck.
 
Haglöfs Victor rekomenderas

Jag har gjort några turer på ca en vecka och burit i Haglöfs Victor. Jag tycker det är en superskön ryggsäck även om man har riktigt tung packning. Jätte bra ställbarhet och lätthanterlig ställbarhet. Dessutom tycker jag att det är ett plus att kunna strippa ryggsäcken från sidofickor man man har lite färre prylar med sig. Har också haft den på en hel del resor och den passar lika bra i London som i Sarek.
 
Ryggsäck

Hej!
Jag vet inte egentligen något om tjejryggsäckar men jag vet en tjej som är väldigt nöjd med sin Klättermusen Mjölner 60liter, men den är ju egentligen en unisexryggsäck.
Damvarianten av Macpac 60liters ska fungera väldigt bra också, vet inte det exakta namnet dock.Annars verkar Haglöfs Viktor som en bra ryggsäck.Lycka till med köpet.
 
Hej hej,

Rätt liten tjej på 160/57. Är militär och knatat
omkring i skogen ( de få gånger..) med en
berghaus av militär modell strl small (tror det är strl 3).
Den har passat mig alldeles utmärkt vare sig lätt
eller tung packning. Finns garanterat på military
shop...
 
Lundhags..

..har ju även dammodeller, och dessa är ju mer anpassade för oss tjejer. vet inte om det gäller rygglängden för jag har inte jämfört med en herrmodell av samma storlek. Min V8 Spirit (alltså 60 l) kan man åtminstone justera rygglängden på.. Den har som enigmia påpekade en del smarta fickor också..

Kanske något att kolla på innan du bestämmer dej!? Jag är då nöjd med min!! =)) Priset ligger runt 2000, vilket jag tycker är bra för den säck man får!!
 
Lundhags nya

Kolla in Lundhags nya modell: Motion Spirit 65, den är gjord för damer. Har en Motion80 själv och är mycket nöjd. Lycka till !
/Gunnar
 
Personligen inhandlade jag en Bach Specialist (görs på Irland) för en tid sedan, Flickvännen tyckte den såg väldigt redigbehändig ut så hon slog till på Dammodellen efter en jämförelse med Lundhags och Haglöfs damsäckar. Bra kvalite på materialet, skön bärstruktur osv.
Nackdelen är dock att dem bara (tror jag) säljs på Utebutiken som finns i Umeå och Tärna. Reserverar mig för eventuella fel.
 
Superrygga!!!

Jag har en Arcteryx Bora 62 och tycker att den är toppen. Fördelar med ryggsäcken är att man kan anpassa rygglängd, axelrem och avbärarbälte var för sig i tre olika storlekar.
Det underbara och väl tilltagna avbärarbältet gör att jag kan bära 20 kg bara på höfterna. Det går även att anpassa ryggplattan efter ryggens form.
En annan fördel är att ryggsäcken har många smarta lösningar som bl.a. underlättar packningen.
Nackdel med ryggsäcken är att den är dyr (4200 kr) och relativt tung (2830 g).
 
Re: Tjejryggsäck

enigmia; sa:
Jag har en Haglöfs Sec 65Q och är väldigt nöjd med bärsystemet. En fantastiskt bekväm ryggsäck att bära, passar mig utmärkt. Jag är dock lite mindre nöjd med antalet ytterfack och placeringen av dessa. När jag skulle köpa ryggsäck valde jag mellan denna och en lundhags. Lundhags-ryggsäcken var mycket mer praktisk med ytterfack och hade dessutom ett fack på utsidan och innanför detta kunde man komma åt hela ryggsäcken. Även Haglöfs har denna funktion men den är inte lika praktisk. Det slutade dock med att jag valde Haglöfs eftersom Lundhags hade för lång rygg för mig.

Är trots allt väldigt nöjd med min Sec 65Q men fundera lite extra på just ytterfacken innan du köper denna säck.

Ett annat minus på SEC65Q är att regnskyddet är på tok för litet, har du med dig tält och liggunderlag (som kanske behövs :) ) så lossnar det enkelt och täcker inte hela ryggan, vet inte hur Haglöfs tänkt på detta. Men hon som hade säcken skall höra med Haglöfs om detta.....

Fredric
http://www.strapatz.com
 
Re: Re: Tjejryggsäck

fredric@strapatz.com; sa:
Ett annat minus på SEC65Q är att regnskyddet är på tok för litet, har du med dig tält och liggunderlag (som kanske behövs :) ) så lossnar det enkelt och täcker inte hela ryggan, vet inte hur Haglöfs tänkt på detta.
Fredric
http://www.strapatz.com

Min flickvän har en SEC 65Q som hon valde efter att ha testat det mesta på marknaden och är otroligt nöjd med. Jag har också lånat den under dagturer på fjället och har inga klagomål.
Problemet med regnskyddet har vi inte, men det kanske beror på att hon packar sakerna INUTI ryggan ;)
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
kajhaj stor ryggsäck för kort kvinna Tjejforum 13
cissiej Ryggsäck för kortvuxen Tjejforum 1
eh ryggsäck till flickvännen Tjejforum 5
jessica.margareta tjejer som är aktiva Tjejforum 12
Mia82 Tjejer på äventyr! Tjejforum 2
KristinS Fjällvandring 1 v - hur mycket bär ni tjejer? Tjejforum 17
aik_putte Några unga tjejer? Tjejforum 9
MinSaga Några aktiva tjejer i Malmö? Tjejforum 13
jamtlandstaus Stora ryggsäckar för tjejer? Tjejforum 14
sandskäddan Tjejer, hur jobbigt är Vasaloppet? Tjejforum 12
AnnikaB Aktiva tjejer i Malmö/Lund?? Tjejforum 7
6682 Hej alla glada tjejer Tjejforum 0
Lolli Ratio tjejer resp killar på Utsidan Tjejforum 4
Pluppy Klättersele för tjejer Tjejforum 3
opettersson Varför fiskar inte tjejer? Tjejforum 27
mrhandley Cykelevent bara för tjejer Tjejforum 1
emse Tips om större turryggsäckar för tjejer? Tjejforum 16
JennyBy Klätterverket för tjejer på fredagar? Tjejforum 1
Onedge Tjejer..hjälp ! Tjejforum 1
L81 Tjejer som älskar äventyr ! Tjejforum 12
zzeezz Utrustning for korta tjejer? Tjejforum 10
AnniePalstam Klassikern för tjejer? Tjejforum 40
fiskbulle666 snowboardbrädor för tjejer Tjejforum 0
Kristin Nygren Helg med dykning för endast tjejer. Tjejforum 0
Nettan A Underkläder för tjejer Tjejforum 7
marcar Cykelkläder till tjejer?? Tjejforum 4
Rodluvan Skidkläder för tjejer... Tjejforum 7
tafone Skärpning tjejer! Tjejforum 13
Malmén offpist-resa för tjejer till Alperna Tjejforum 2
MonikaSahlström mammalediga friluftsintresserade tjejer Tjejforum 0

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.