Rostad lök!

Efter en hel dags vandring, paddling eller vad det nu kan vara är det ju dax för mat. För mig blir det oftast torrfoder eftersom det är lättast på vandring. Dessa påsar smakar ju som bekant ganska tråkigt efter ett par dagar. Piffa därför upp med lite rostad lök som strös på efter tillagning en riktig höjdare !!
 
Vitlök!

Lök är smaskigt i nästan all mat, men vitlök är ännu bättre, tycker jag.

Ett par hackade klyftor gör underverk för smaken, också i frystorkad sunkmat.

En färsk klyfta om da´n håller vitaminnivån uppe, dessutom.

Ulf
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Om man vill piffa upp maten mer så kan man torka löken själv (Mmmmmm) och ha ner i grytan!!!!
soppa+torkat= gotttttttttttt
frystorkat= ÄÄÄÄÄKKKLLLIIIGGGTTTTTTT
min åsikt :)
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips