Rostad lök!

Efter en hel dags vandring, paddling eller vad det nu kan vara är det ju dax för mat. För mig blir det oftast torrfoder eftersom det är lättast på vandring. Dessa påsar smakar ju som bekant ganska tråkigt efter ett par dagar. Piffa därför upp med lite rostad lök som strös på efter tillagning en riktig höjdare !!
 
Vitlök!

Lök är smaskigt i nästan all mat, men vitlök är ännu bättre, tycker jag.

Ett par hackade klyftor gör underverk för smaken, också i frystorkad sunkmat.

En färsk klyfta om da´n håller vitaminnivån uppe, dessutom.

Ulf
 

Aktuellt

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!
Om man vill piffa upp maten mer så kan man torka löken själv (Mmmmmm) och ha ner i grytan!!!!
soppa+torkat= gotttttttttttt
frystorkat= ÄÄÄÄÄKKKLLLIIIGGGTTTTTTT
min åsikt :)
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips