QUIONOA

Kan man lägga qunioan i blöt tidigare för att slippa koka den så länge? Eller är det som ris/pasta och blir trist?

Kan man torka kokad quinoa?
 
Har inte provat, men det kan man säkert eftersom det går utmärkt med amaranth, t ex. Däremot kör jag med quinoa och hirs i flingform; kokar lika snabbt som havregröt, cous-cous & nudlar. Bra som variation i kosten + innehåller mkt proteiner & mineraler. Dessutom glutenfritt för allergiker.
 
oskarlin; sa:
Alltså, det är för fjällvandring...

Förstod nästan det men undrar vad för Quinoa du köper som innehåller så mkt vatten? De jag köper är som torra frön, och kan inte tänka mig viktbesparingen blir särskilt stor med att torka ytterligare. Eller vill du slippa uppkok för att spara bränsle och bara blötlägga quinoa och äta kallt (känns inte som ngn kulinarisk höjdare isåfall..)
 
Jonas.O; sa:
oskarlin; sa:
Alltså, det är för fjällvandring...

Förstod nästan det men undrar vad för Quinoa du köper som innehåller så mkt vatten? De jag köper är som torra frön, och kan inte tänka mig viktbesparingen blir särskilt stor med att torka ytterligare. Eller vill du slippa uppkok för att spara bränsle och bara blötlägga quinoa och äta kallt (känns inte som ngn kulinarisk höjdare isåfall..)

Slippa uppkok, eller jo jag kommer koka, men inte fullt så länge som man behöver första gången. Äh jag vet inte det kanske inte funkar så bra. Det tar bara en ganska lång tid att koka quinoa så att det blir gott

/osk
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

På två hjul genom Karelen: Grusvägar, bastur och möten för livet

Två irländska cyklister reser till finska Karelen för att utforska områdets “grå guld” – alla övergivna, slingrande grusvägar.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips