"Prädd" gräddersättning

Jag använder en jättebra gräddersättning som jag tror heter "prädd" och står vid "kaffehyllan" i välsorterade dagligvarubutiker. Den funkar kanonbra till såser m.m.
 
Prädd = tvättmedel ?

Om jag inte minns fel så var det med Prädd som Björn Gillberg gjorde sig till rikskändis när han i TV tvättade sin skjorta i Prädd, och visade att Prädd är nästan det detsamma som tvättmedel.

Per Brune
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Prädd=framkallare=tvättmedel

Prädd har jag själv prövat som tvättmedel, inget vidare men visst blev det renare....
Som svartvit filmframkallare gav den mjuka negativ och det fungerade.
Torkad vispgrädde är nog bättre och naturligare i utekoklådan....Skall pröva det

Mvh

Johan K
 
Provamel Cuisine

Det finns något som heter Provamel. Det är en sojamjölk som veganer
använder. Den vanliga Provamel´en kan ersätta vanlig mjölk i de flesta fall.
Det finns även Provamel i en gräddvariant, Cuisine. Små paket och konsistens som
mellan- eller matlagningsgrädde. Den är alldeles förträfflig som
gräddersättning i matlagning. I affären brukar den stå bland hälso- eller
vegankosthyllorna eller i nån särskild hylla vid mjölkavdelningen. Obruten
förpackning behöver inte förvaras i kyla och bruten förpackning har även den
lång hållbarhet.
Provamel Cuisine är baserad på vatten och sojabönor. Inte så mycket syntetisk kemi som ju kan vara lite vad som helst. Eftersom veganerna, som är noga med vad dom skickar ner i halsen och dessutom väl pålästa, använder denna produkt så är den förmodligen inte så farlig för kroppen.
När Du ändå botaniserar i dessa hyllor så prova gärna annat där också, tex
Tofu och en del torkade saker. En del bönor eller linser går alldeles utmärkt
att ha med som friluftsmat för de har relativt kort koktid och är
näringsmässigt bra.
 
AHA! tyckte att namnet "ringde en klocka" när jag köpte min första burk för ca 2 år sedan...

Det är ju utmärkt att enligt "Jim Danielsson"-principen kunna använda en utrustningsdetalj som gräddersättning till något mer än just gräddersättning. Nu kan jag lämna Y3:et hemma...
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips